På söndagen klev Syrianska in på LF Arena för möte med Piteå IF. Matchen inleddes i ett högt tempo och båda lagen hade inom de första tio minutrarna skapat farliga målchanser. Piteå tog ledningen tidigt i första halvlek men Syrianska svarade nästan direkt vilket också blev slutresultatet.

Lagen bjöd publiken på en riktigt spännande och underhållande tillställning. Piteå tog ledningen efter 14 minuter när Syrianska-målvakten Amar olyckligt passade Piteå IF-spelaren Michael Kargbo, som placerade bollen i nätet för att göra 1-0. Men Syrianska visade karaktär och kvitterade snabbt genom Ibrahim Habib, som fick ett perfekt inlägg av Mamadu Djau och satte bollen i mål bara en minut senare. Tyvärr skadade Mamadu sig strax innan halvtidsvilan, vilket krävde ett byte med Torre Rafael.

I andra halvlek fortsatte matchen att vara intensiv med chanser åt båda hållen. Det var en öppen match där både Piteå och Örebro Syrianska skapade farliga målchanser. Mot slutet av matchen hade båda lagen möjligheter att avgöra. Amar, målvakten i Syrianska, stod för en viktig räddning på övertid och direkt efter satt Moshtaq Ahmadi ett skött i ribban. Det var nära att vi tog vinsten i 96:e minuten, men ribban stod tyvärr i väggen denna gång.

Slutresultatet 1-1 speglade väl den jämnhet och spänning som präglade hela matchen.

Piteå–Örebro Syrianska 1–1 (1–1)
1–0 (14) Michael Kargbo, 1–1 (15) Ibrahim Habib.

Varningar, Piteå: Michael Kargbo, Dean Solomons, Jonathan Käller. Örebro Syrianska: –
Domare: Odai Alwani, Uppsala.
Publik: 366 (LF arena).

Örebro Syrianskas startelva: Amar Dzevlan – Felix Bindelöv, Amadou Kalabane, Amer Jusic – Ibrahim Habib (71), Mamadu Bobo Djau (41), Moshtaq Ahmadi, Daniel Josefsson, Dino Salcinovic – Edgar Navassardian.


Avbytare: Torre Rafael (41), Anton Ingves (71), Swaibou Conta, Tyson Afshari, Henry Hertzman, Abdikhaliq Mohamud, Karl Serrano (mv-res).

Loading

Mattias Kurt
april 21, 2024