På söndag eftermiddag är det dags för Ettans fjärde omgång och ännu en gång reser vi till Norrland, denna gång för att möta Piteå IF på LF Arena i Piteå. Avspark 13.00. Matchen går att se på ettanplay.se

Inför omgången ligger Örebro Syrianska på en sjunde plats. Man har efter tre omgångar en oavgjord, en förlust och en vinst som kom senast mot nykomlingen Friska Viljor på hemmaplan. En seger som ger truppen självförtroende att bygga vidare på.

Tankar från Tränarstaben inför matchen:
Seger 3-2 mot Friska Viljor i förra omgången på Mellringe IP i en blåsig tillställning. Förutsättningarna för spel var riktigt dåliga och det behöver man ha med sig in i bedömningen av prestationen. Utifrån förhållandena så är vår prestation riktigt bra. Vi inleder matchen med ett starkt presspel och får ett bra  grepp på våra motståndare. Vi hanterar förutsättningarna väl i spelet med boll. Den delen av spelet jobbar vi hårt med varje vecka för att utveckla. Vår uppfattning är att vi är på god väg. Vi kan se goda tendenser i vår speluppbyggnad och attackerar motståndarens straffområde på ett bättre vis än tidigare. Nu handlar det om att förbättra timing och kommunikation för att vi ska ta detta ytterligare en nivå. Under helgen rullar vi upp till Piteå för match mot ett starkt och välorganiserat Piteå. Efter ett antal kloka värvningar så besitter dom en mycket hög kapacitet i sitt spel. Ett försvarsspel där det finns väldigt få ytor att spel in bollen på. Vi kommer behöva vara smarta i spelet med boll och se till att vinna duellsspelet efter förlorad boll. Det kommer krävas en genomgående stark insats från vår sida över 90 minuter för att bärga poängen som vi vill ta med oss hem till Örebro.

Läget i truppen:
Isac och Oscar kör sin rehab och börjar närma sig att få delta i träning med boll. Emanuel har återhämtat sig bra efter skadan senast och kommer inleda rehab nästa vecka. Philip är sjuk och kommer inte följa med till Piteå. Vi får tillbaka Anton Ingves och Mamadou Djau som saknades senast pågrund av sjukdom, samt att nyförvärvet Swaibou Conta är redo för matchtruppen.

Norrlandslaget start i Ettan består av oavgjort i premiären mot Assyriska, förlust borta mot Karlberg och nu senaste besegrade man AFC Eskilstuna med 2-1 på hemmaplan. Inför säsongen har laget fått behålla ryggraden från förra året och dessutom kryddat med ett gäng nyförvärv.

Sändning av match

Inför säsongen har ettanplay.se rättigheterna till livesändningarna av Ettan, vilket i förlängningen innebär att Ettanplay kommer sända Ettan-matcherna under säsongen.

Piteå IF – Örebro Syrianska IF
21 April, 13.00 – Ettan Norra
LF Arena

Loading

Mattias Kurt
april 20, 2024