Ettan Norra fortsätter i rask takt och på fredag är det dags för omgång fem och vi tror och hoppas på en publikmatch. Örebro Syrianska tar emot AFC Eskilstuna för årets första möte parterna mellan. Matchstart 19.00 på Mellringe IP. Matchen går även att se på ettanplay.se

Örebro Syrianska kommer från ett oavgjort resultat uppe i Norrland mot Piteå IF. Sett till målchanserna vi skapade hade resultatet kunnat se annorlunda ut men effektiviteten behöver höjas. Samtidigt är det positivt att vi fortsätter skapa och förhoppningsvis sker någon typ av islossning på fredag. Syrianska möter ett AFC Eskilstuna med Melke Alan som huvudtränare. Alan har en lång och god historia i olika roller hos Örebro Syrianska och vi ser fram emot en bra match för publiken imorgon.

Tankar från Tränarstaben inför matchen:
Dags för omgång 5 i Ettan Norra och ytterligare en hemmamatch för Örebro Syrianska. Vid detta tillfälle gästar förra årets Superettan-lag AFC Eskilstuna Mellringe IP. AFC som inför Ettan Norra lyftes fram som en utmanare till FC Stockholm, Vasalund och FC Nordic. Ett nykomponerat lag som garanterat kommer bli bättre och bättre under året. Ett lag med en tydlig spelidé och som är riktigt farliga vid fasta. situationer. Möjligen har deras försvarsspel hackat lite grann vilket har gjort att man fortfarande väntar på sin första segern. Örebro Syrianska har startat säsongen helt ok. 5 poäng av 12 är i underkant. Prestationerna har på det stora hela varit bra. Med lite större skärpa i vissa delar av spelet så hade poängskörden sannolikt varit större. Vi har en tydlig modell i vårt försvarsspel och speluppbyggnad som vi är väldigt nöjda med. Det är en del detaljer i spelet mot motståndarens backlinje som vi fortfarande behöver förbättra. Vi kan se klara positiva tendenser de senaste veckorna i just den delen av vårt spel. Vi börjar ta oss till ett skede när vi hittar vägar och timing även i det spelet. Det som blir viktig när man jobbar med specifika detaljer i spelet är att man inte tappar bort sina grunder. Det är någonting vi pratar mycket om tillsammans. När vi lägger till en detalj så innebär det att vi ska behålla övriga delar och fortsätta förfina dessa. När sedan slutprodukten är på plats så kommer våra prestationer vara på en nivå där motståndet kommer behöva vara på sin högsta nivå för att tävla om poängen i varje omgång. Vi ser fram emot matchen mot ett riktigt bra AFC och tror att vårt arbetssätt på träning kommer ge oss goda förutsättningar inför matchen på fredag.
 
Läget i truppen:
Isac och Oscar har numera fotbollsskor på sig under sin rehab. Isac har jobbat enskilt med boll och Oscar har varit med i vissa övningar på träningen. Ett steg i taget men båda närmar sig att delta i lagträningen på ett bra sätt. Mamadu som klev skadad under första halvleken mot Piteå kommer sannolikt behöva behandling innan han kliver in i rehab. Vi har förhoppningar om att han är tillbaka i träning och match inom kort. Emanuel som skadade sig mot Friska Viljor kör egen rehab. Förhoppningsvis har vi honom i träning med boll inom två veckor. Övriga är redo för match.
 
Mellringe IP ska vara vår borg, vårt fort och det ska göras ointagligt. Vi har tagit 4 av 6 möjliga poäng på hemmaplan. Det viktiga är att vi fortsätter vara modiga och ständigt levererar bra prestationer som individer och grupp. Vi ska påverka det vi kan påverka och det ska vi göra på bästa möjliga vis

Alla nedflyttningar är tuffa. Samma gäller för AFC Eskilstuna. Efter många säsonger i Superettan blev klubben nedgraderad till Ettan och tvingades börja om på ett blankt papper. Man presenterade Örebro Syrianska-profilen Melke Alan som ny huvudtränare. AFC Eskilstuna har fått en tuff start i den nya tillvaron i Ettan. Två inspelade poäng av tolv möjliga, en fjortonde plats och ännu ingen seger är nog inte vad som förväntades. Senast spelade man lika mot Assyriska FF på hemmaplan, där man visade styrka genom att vända underläge med 0-2 efter 48 minuter till 3-3.

Sändning av match
Inför säsongen har ettanplay.se rättigheterna till livesändningarna av Ettan, vilket i förlängningen innebär att Ettanplay kommer sända Ettan-matcherna under säsongen.

Matchbiljett & Säsongskort 
Biljetter till Ettan-matcherna köps enklast online via ticketco. Biljetter kan även köpas på matchdagen i biljettkassan. Se till att köpa ditt säsongskort på ticketco.

Örebro Syrianska IF – AFC Eskilstuna
26 April, 19.00 – Ettan Norra
Mellringe IP

Loading

Mattias Kurt
april 25, 2024