På söndag är Örebro Syrianska återigen i farten, denna gång hemma på Mellringe IP där tredje omgången i Ettan norra står på agendan. Match start 13.00 Mellringe IP matchen sänds på ettanplay.se

Syrianska möter ännu en Norrlandsklubb, denna gång nykomlingen Friska Viljor FC som startat med två förluster. Örebro Syrianska själva har inlett säsongen med att ta en poäng av sex möjliga. I den senaste matchen mot Umeå borta blev det en sen uddamålsförlust. Vårt Syrianska kommer kämpa för sin första trepoängare. 

Tankar från Tränarstaben inför matchen:
Efter en onödig förlust på bortaplan mot Umeå så har vi haft en vecka där förberedelserna inför matchen mot Friska Viljor har legat i förarsätet. Det som upplevs som onödigt med förlusten mot Umeå är att vi tycker vi har bra kontroll på Umeå i vårt försvarsspel. De skapar inga skarpa chanser så länge vi står rätt i våra positioner och gör det vi har bestämt. Vi löser deras press på ett bra vis och kommer rättvända med bollen både med våra 6:or och 10:or. Med tanke på att den delen av vårt spel fungerar så pass bra är det irriterande att vi inte kan skapa fler 100-procentiga målchanser. Analysen blir att vi behöver fortsätta göra alla delar vi gör bra på samma fina vis och lägga till hur vi ska attackera motståndarens backlinje på ett bättre sätt. Det gäller både oftare och med bättre kvalitet. Vi hoppas förstås att vi ska kunna se en höjning inom detta område redan mot Friska Viljor på söndag. Friska Viljor som är nykomlingar har börjat med två förluster. Senast 3-2 mot FBK Karlstad som vi tänker kommer hävda sig bra under året. Ett ungt lag som säkert kommer variera sina prestationer under året. Vi behöver vara förberedda på att det kommer ett gäng hungriga unga spelare som är beredda att göra allt som krävs för att ta sina första poäng denna säsong. Vi kommer behöva göra en riktigt stark prestation för att få med oss alla tre poängen. Mellringe IP ska växa fram till en arena som är extremt svår att komma till som motståndare. Vi har ett bra stöd av våra supportrar och känner oss bekväma på hemmaplan. Nu gäller det att kliva ut och visa våra supportrar och oss själva att vi kommer vara att räkna med 2024.

Läget i truppen:
Isac och Oscar fortsätter sina rehab program. Anton och Mamadu har varit magsjuka under veckan. Henry är tillbaka på torsdagen efter magsjuka. Vi håller tummarna för att vi inte blir fler som drabbas. Swaibou har kommit in i träningen på ett bra vis sista veckan och kommer vara uttagningsbar.

Friska Viljor är en fotbollsklassiker som nu gör comeback i Ettanfotbollen efter många års frånvaro. Fjolårssäsongen, i Division två Norrland, slutade med serieseger, två poäng före tvåan Team TG FF. Nu är det alltså svensk fotbolls dyraste serie som man brukar säga som gäller för de gulsvarta från Norrland. Friska Viljor har haft en tuff start i Ettan Norra där man i premiären föll med hela 6-0 borta mot IFK Stocksund, men gjorde en bra match hemma mot FBK Karlstad trots förlusten med 2-3. Man har under två matcher släppt in 9 mål och gjort 2. Det är ett Friska Viljor som kommer till Örebro för att försöka plocka poäng. Men det ska Örebro Syrianska se till att stoppa. 

Sändning av match
Inför säsongen har ettanplay.se rättigheterna till livesändningarna av Ettan, vilket i förlängningen innebär att Ettanplay kommer sända Ettan-matcherna under säsongen.

Matchbiljett & Säsongskort 
Biljetter till Ettan-matcherna köps enklast online via ticketco. Biljetter kan även köpas på matchdagen i biljettkassan. Se till att köpa ditt säsongskort på ticketco.

Örebro Syrianska IF – Friska Viljor FC
14 April, 13.00 – Ettan Norra
Mellringe IP

Loading

Mattias Kurt
april 13, 2024