Örebro Syrianska tvingas fortfarande vänta på sina första trepoängare denna säsong. I den andra omgången, borta mot Umeå, förlorade vi med 1-0. Det enda målet för dagen kom sent in i andra halvlek.

Syrianska åkte till Umeå med stort självförtroende efter den fina poängen i premiären. Man inledde sin andra match för säsongen i samma stil. Syrianska kom redan med ett avslut efter tre minuter som Umeå-målvakten tvingades rädda. Medan Umeå kom till sitt första avslut efter 16 spelade minuter hade Syrianska ett antal fina chanser att ta ledningen under den första halvleken. Mohamed Youla var så nära att ge ledningen till Syrianska efter 42 spelade minuter, men ännu en gång stod målvakten i vägen. Under den sista fem minutersperioden i första halvlek så skapade vi väldigt mycket och Emanuel Chabo hade också ett friläge strax innan halvtid som borde gått i mål. Umeå skapade en del innan dess, men det blev en mållös första halvlek.

I den andra halvleken blev matchbilden en annan. Syrianska tappade tyvärr en del av initiativet och Umeå kunde trycka fram spelet mer och mer. Länge hölls de fortsatt borta från några direkta målchanser. Ledningsmålet för hemmalaget skulle komma i matchminut 78 efter att Wiliam Hofvander i hemmalaget kunde placera den bakom Syrianska-målvakten Amar Dzevlan. En dråplig situation där Amer Jusic verkar skada sig och Umeå tar tillvara på tillfället och attacker för sitt 1-0 mål. Det blev även slutresultatet, då Syrianska inte lyckades forcera in något på slutet.

En match som hade kunnat sluta hur som helst slutade alltså 1-0 till hemmalaget Umeå. Vi tar lärdom av matchen och laddar till kommande hemmamatch mot Friska Viljor på söndag kl 13.

Umeå FC–Örebro Syrianska IF 1–0 (0–0)
Mål: 1–0 (78) William Hofvander.

Varningar, UFC: Joel Hedström.
ÖSIF: Amadou Kalabane, Amer Jusic, Felix Bindelöv, Dino Salcinovic.

Domare: Pontus Olofsson, Skellefteå.

Publik: 574 (Umeå energi arena sol).

Loading

Mattias Kurt
april 8, 2024