Syrianska tog en 3-2 seger på söndagen hemma mot Friska Viljor på Mellringe IP. Segern var Örebro Syrianskas första, trots 5 mål så var det bara ett lag på plan och det var närmare både fyra och fem mål för Syrianska.

Syrianska inledde första halvlek med stort bollinnehav med flera chanser. I 24e matchminuent klev Edgard Navassardian fram och sköt in 1-0, ledning för sitt Syrianska halvvägs in i första halvlek. Men Friska viljor kunde kvittera i matchminut 44, men Edgard Navassardian ville annat, han kunde direkt efter kvitteringen assistera Ibrahim Habib till 2–1 precis innan paus. Ett orosmoln för Örebro Syrianska är att anfallaren Emanuel Chabo klev av skadad. Han tvingades av planen under den första halvleken och leddes sedan bort från planen i halvtidspausen och höll sig då om armen.

I den 76 minuten kom 3-1 målet till rödgul när Moshtaq Ahmqdi kunde nicka in den på hörna. Ett vackert mål. I den 90:e matchminuten får Friska Viljor sin enda målchans i andra halvlek som dem kunde reducera till 3-2. 

Segern gör att Örebro Syrianska är uppe på fyra inspelade poäng och en sjundeplats i tabellen. Härnäst väntar ännu en Norrlandsresa då Syrianska möter Piteå IF borta nästa vecka på söndag. 

Örebro Syrianska–Friska Viljor 3–2 (2–1)

Mål: 1–0 (24) Edgar Navassardian, 1–1 (44) Albin Svensson, 2–1 (49) Ibrahim Habib, 3–1 (76) Moshtaq Ahmadi, 3–2 (94) Ludvig Kallin.

Varningar, ÖSIF: Amer Jusic, Philip Malky. FVFC:Ludvig Kallin.

Domare: Marcus Holmberg.

Publik: 254 (Mellringe IP, Örebro)

Örebro Syrianska (3-4-3): Amar Dzevlan (MV) – Felix Bindelöv, Amadou Kalabane, Amer Jusic – Mohamed Youla, Dino Salcinovic (K), Daniel Josefsson, Ibrahim Habib – Edgar Sarkis Navassardian, Moshtaq Ahmadi, Emanuel Chabo.

Ersättare: Karl Serrano (MV-res), Torre Rafael, Tyson Afshari, Henry Hertzman, Abdikhaliq Mohamud, Philip Malky.

Loading

Mattias Kurt
april 14, 2024