Örebro Syrianska gör sig redo för en ny match i Ettan Norra och för omgång 2 reser laget till Norrland för match mot Umeå FC. Avspark kl 13:00 på söndag. Laget reste i riktning mot Norrland redan under lördagen, för att komma så väl förberedda som möjligt. 

Örebro Syrianska tog en poäng i premiären mot favorittippade FC Stockholm. FC Stockholm tog ledningen innan halvtid. Laget åkte tidigt imorse under lördagen allt för att komma så väl förberedda som möjligt mot söndagens möte mot Umeå.

Tankar från Tränarstaben inför matchen:
Efter en bra och viktig poäng i premiären hemma mot FC Stockholm så är det dags för omgång 2. Bussen kommer rulla norrut med slutdestination Umeå. Vi följer vårt ordinarie program för Norrlandsresorna. Genom åren har det varit framgångsrikt på flera olika vis. Det ena är att vi har fått ihop gruppen på ett bra sätt och det har vi haft nytta av under längre perioder av säsongen. Utöver det så har vi väldigt bra statistik när det gäller våra Norrlandsmatcher. Förberedelserna under veckan har inte varit av bästa märke då Mellringe IP inte var redo att hantera Kung Bores återinträde. Två av våra träningar har varit både kalla och till viss del snöklädda. Glädjande nog och för oss ledare väldigt inspirerande så visar spelarna upp ett väldigt gott humör trots svåra förhållande. Den positiva andan i gruppen är otroligt viktig och kommer leda till poäng i lika stor utsträckning som de taktiska parametrarna. Umeå FC som startade med en imponerande 4-1 vinst borta mot Sollentuna kommer bli en tuff nöt att knäcka. Vi kommer trots allt vara väl förberedda på hur de kommer vilja spela och vi hoppas att vi kan använda en del av våra skills för att hantera och utmana deras sätt att försvara sig. Det kommer krävas stor Örebro Syrianska gör sig redo för en ny match i Ettan Norra och denna omgång reser laget till Norrland för match mot Umeå FC. Avspark kl 13:00 på söndag. Laget reste i riktning mot Norrland redan under lördagen. Allt för att komma så väl förberedda som möjligt.   

Läget i truppen:
Samma 18 spelare rullar mot Umeå under lördagen som representerade klubben i premiären. Sannolikt kommer startelvan se lite annorlunda ut men det tar vi när det närmar sig. Isac och Oscar jobbar på med rehab. Oscar är närmare spel än Isac just nu. Vi hoppas vi kan få med honom i övningar med boll nästa vecka. Swaibou har varit sjuk under veckan och behöver ytterligare några träningar i kroppen för att vara matchredo. 

Umeå kommer från premiärseger borta mot Sollentuna, där man vann med hela 1-4. I laget har man ex-Syrianskaanfallaren Kerfala Cissoko som stod för ett hattrick i premiären. En spelare försvaret i Syrianska behöver ha koll på. Senaste mötet lagen mellan var förra året under hösten där Syrianska kunde vinna med 1-0 på bortaplan, då Daniel Josefsson slog till. Umeå som lag har tappat en hel del och har även förstärkt med ett par intressanta spelare inför säsongen och har tippats hamna på en sjundeplats iår.

Sändning av match
Inför säsongen har ettanplay.se rättigheterna till livesändningarna av Ettan, vilket i förlängningen innebär att Ettanplay kommer sända Ettan-matcherna under säsongen.

Umeå FC – Örebro Syrianska IF
7 April, 13.00 – Ettan Norra
Umeå Energi Arena SOL

Tv: Ettanplay.se

Loading

Mattias Kurt
april 6, 2024