I en välspelad match tar vårt Syrianska en poäng mot favorittippade FC Stockholm. FC Stockholm gör 0-1 från misstänkt offside-läge men i 48:e minuten kvitterar Syrianska. Målet görs genom att Emanuel Chabo var högst upp på bollen, som han skarvade bakåt där en FC Stockholm-spelare nicka in i eget mål, som blev kvitteringen inför 586 betalande åskådare.

Matchen började böljande där Syrianska och Fc Stockholm delade på bollförandet.
Bortalaget tog ledningen 22 minuter in i matchen genom Gideon Granström. Efter en misstänkt frisparks- och offsidesituation släpper domaren båda och man gör 0-1. Ställningen var 0-1 i halvtid, men Syrianska står upp bra.

Syrianska trycker upp laget och får press på FC Stockholm direkt i andra halvlek, Tre minuter in fick Emanuel Chabo som sagt chansen som ledde till ett självmål. FC Stockholm tar över matchen ju längre andra halvlek går och Amar Dzevlan gör några fantastiska räddningar i andra som håller oss kvar. Det gav Örebro Syrianska en stark och viktig poäng hemma på Mellringe IP i seriepremiären.

Nu ser vi fram emot kommande match på bortaplan mot Umeå FC för att sen ta emot Friska Viljor på hemmaplan om två veckor.

Örebro Syrianska – FC Stockholm 1–1 (0–1)
Mål: 0–1 (22) Gideon Granström, 1–1 (48) självmål.
Varningar, ÖSIF: Amadou Kalabane, Daniel Josefsson.
FCS: Gideon Granström.

Domare: Rambod Beigi.

Publik: 589 (Mellringe IP, Örebro)

Örebro Syrianska (3-5-2): Amar Dzevlan (MV) – Felix Bindelöv, Amadou Kalabane, Amer Jusic – Mohamed Youla (80), Dino Salcinovic (K), Daniel Josefsson (80), Anton Ingves (46), Torre Rafael – Emanuel Chabo (64), Moshtaq Ahmadi.

Ersättare: Karl Serrano Torstensson (MV-res), Ibrahim Habib (80), Edgar Sarkis Navassardian (64), Tyson Afshari, Henry Hertzman, Mamadu Bobo Djau (46), Philip Malky (80).

Loading

Mattias Kurt
mars 30, 2024