På tisdag är det dags för en avgörande match i kvalet till Svenska Cupen om vilket lag som gör upp om en finalplats och även förberedelse inför premiären innan nästa veckas genrep. Yxhult IK står för motståndet på Mellringe IP 18.30. För Örebro Syrianska IF är det bara seger som räknas för att ta sig vidare till final. Matchen sänds på ettanplay.se

Man kommer till tisdagens avgörande match efter en stark seger hemma mot Åtvidabergs FF på Mellringe IP där man totalt körde över dem med 5-1. Örebro Syrianska har i övrigt haft en stark försäsong och spelet har sett bra ut, men det gäller att ta med sig de bra delarna till tävlingsmatcherna nu.

Till på tisdag blir det att ladda om batterierna och försöka gå ut och avsluta detta, vid seger väntas final mot antingen BK Forward eller IFK Kumla som är andra matchen som spelas på onsdag.

Tankar från Tränarstaben inför matchen:
Just nu befinner vi oss i en bra trend när det gäller hur vi utvecklar vårat spel tillsammans. Vi har vunnit dom fyra senaste matcherna och har producerat 14 mål framåt. Utöver det ett stabilt försvarsspel där motståndaren har svårt att skapa 100%-iga målchanser mot oss. Den utveckling som laget har just nu är jättefin, vi behöver vara rädd om den och med det menar vi att det kommer krävas fortsatt hårt arbete vid varje träning och match för att trenden ska hållas kvar på en hög nivå. Förlorar vi vår ödmjukhet så kommer prestationerna bli sämre och vi kommer ge onödigt mycket syre till våra motståndare. Vi har revansch att utkräva på Yxhult efter förlusten i DM-finalen i höstas. En match som i spelet dominerades av oss samtidigt som Yxhult stod för ett bra försvarsspel och var sylvassa i sina omställningar. Nadir Ayeva hade en bra kväll och gäckade vår försvarslinje vid åtskilliga tillfällen. När vi går in i denna match så behöver vi vara på det klara med hur viktigt det blir att vid bolltapp vara tillräckligt nära för att återerövra bollen eller förhindra eventuella omställningar. Vi behöver använda vår rörelse och hota Yxhult på ett intensivt vis under längre perioder. Vi behöver dominera matchbilden och jobba med att sätta upp och behålla ett högt bolltempo över längre perioder i matchen. Kan vi göra det så kommer vi göra det riktigt svårt för Yxhult att ta sig vidare från semifinalen. För att klara detta så kommer det krävas full koncentration från varje spelare genom hela matchen. De prestationer som vi gjort tidigare ger oss självförtroende men det betyder inte att en ny bra prestation kommer av sig själv. Det kommer krävas samma arbete och förberedelser varje match dag ut och dag in. Det är just detta som är det svåra samtidigt som det är just det som skapar topplag.
 
Läget i truppen:
Isac och Oscar är i rehab. Anton är sjuk och ett frågetecken inför matchen. Resterande ska vara speldugliga. Värt att lyfta fram är att Emanuel ser bättre och bättre ut. Hans match senast mot Åtvidaberg höll riktigt hög nivå.

Yxhult IK har haft en försäsong med blandade resultat. I gruppspelsmatcherna blev det två vinster och en oavgjord mot BK Ett Fyra. Man fick en semifinalplats genom att vinna sin grupp. Man kommer senast från ett oavgjort resultat i sin senaste träningsmatch mot Strömstorps IK.

Örebro Syrianska IF – Yxhult IK
19 Mars, 18.30 – Kval till Svenska Cupen

Mellringe IP

Live: ettanplay.se

Loading

Mattias Kurt
mars 18, 2024