I kvalet till Svenska cupen möttes Örebro Syrianska IF och Yxhult IK i en spännande match som slutade med en seger för Örebro Syrianska. Efter en mållös första halvlek lyckades Daniel Josefsson öppna målskyttet för hemmalaget och sätta press på motståndarna. Det var en intensiv match där båda lagen kämpade hårt för att ta ledningen.

Det var inte förrän senare i matchen som det avgörande målet kom. Inbytte Emanuel Chabo klev fram och utökade ledningen till 2-0 för Örebro Syrianska, vilket tog laget närmare kvalfinalen. Det var en viktig seger för Örebro Syrianska IF och spelarna visade prov på både skicklighet och uthållighet.

Med denna seger kan Örebro Syrianska se fram emot att fortsätta sin resa i kvalet till Svenska cupen och förhoppningsvis ta sig ännu längre i turneringen. Det var en fantastisk prestation av laget att kämpa sig till en viktig seger mot Yxhult IK.

Med segern gör att man är en match från att kvala in till Svenska Cupen för det fjärde året i rad. I finalen, som preliminärt kommer att spelas senast 15 maj, kommer Örebro Syrianska att möta vinnaren i mötet mellan BK Forward och IFK Kumla som spelar under onsdagen. I första omgången förra året besegrade man divison två laget FBK Karlstad och fick sedan möta superettanlaget Västerås SK i andra omgången. 

På lördagar väntar genrepet mot Jönköping Södra i Jönköping. På Jordbrovallen med matchstart 13.30.

Örebro Syrianska IF – Yxhult IK 2-0 (0-0)
19 Mars, 18.30 – Kval till Svenska Cupen 
Mellringe IP
Live: ettanplay.se

Loading

Mattias Kurt
mars 19, 2024