Under onsdagen samlades tränare för samtliga lag från Ettan, både södra och norra, för den årliga upptaktsträffen. Detta skedde i huvudstaden Stockholm och Scandic Continental och vår assisterande tränare Kenneth Blomberg närvarade på plats. 

Eventet sändes live på Ettan play och man kan även se det i efterhand, så logga in och hör vad alla lag har att säga om säga själva inför säsongen. 

Vår assisterande tränare Kenneth Blomberg närvarade på upptaktsträffen och vi har frågat honom vad han tänkte om det.

Vad stack ut under träffen ?
Det är klart att det finns ett antal tränarprofiler som sticker ut lite extra. I Ettan Norra har vi Rikard Norling som har en gedigen erfarenhet som tränarer på allra högsta nivå. Utöver det så är han verkligen en intressant personlighet som berikar omgivningen. Han kommer bli en avgörande faktor för FC Stockholm i deras framfart 2024. I södra så har vi Andreas Granquist som är ny tränare i Ängelholm. Det ska bli spännande och se om han kommer kunna använda sina erfarenheter som spelare i sin roll som tränare på ett bra vis. Utöver dessa profiler så pratas det mycket om hur tuff serie Ettan norra kommer vara. Landets tuffaste serie sägs det vid flertalet tillfällen. Det kommer krävas en ordentlig poängskörd för att ta de åtråvärda platserna som leder till Superettan. Som nykomling så kan Friska Viljor blir intressant att följa. De hade en medelålder på 19,4 när de vann div 2 2023. Deras avsikt är att jobba vidare på samma vis i div 1. Tränaren är en riktigt skön profil från Nya Zeeland.

Vilka lag är favoriter att ta hem Ettan Norra?
När jag hör presentationerna av respektive lag gällande deras ambitioner, spelarbudget, tränarbudget och övriga resurser runt respektive lag så skulle jag säga att Vasalund, Stockholm Internazionale och FC Nordic är storfavoriter.  AFC Eskilstuna otroligt svårlästa. De skulle absolut kunna vara en utmanare åtminstone om kvalplatsen. FBK Karlstad tror jag kommer vara årets överraskning. En erfaren trupp trots att de är nykomlingar och en spelidé som ser intressant ut.   

Det ska bli spännande och starta upp säsongen och börja tävla om poängen igen. Att vi tar emot FC Stockholm Internazionale i premiären på Påskafton sätter förstås lite extra nerv på tillvaron.

Loading

Mattias Kurt
mars 20, 2024