En lång försäsong är snart vid sin ände. På lördag klockan 13:30 går Örebro Syrianska ut på Jordbrovallen för att genrepa inför den stundande ettan premiären. I försäsongens sista träningsmatch står Jönköping Södra IF för motståndet på bortaplan. En match som sänds på sodraplay.se

Genrepet sparkar igång klockan 13.30 borta på Jordbrovallen. Inför det här mötet så hade Syrianska i veckan ett avgörande läge i kvalet till svenska cupen mot Yxhult IK, där man bjöd på en dominant insats och till slut kunde vinna med en klar 2-0 vinst. Nu är Syrianska i final i kvalet till Svenska cupen. Det finns flera ljuspunkter att ta med sig till helgens drabbning, som blir den sista innan premiären för Ettan norra. Matchen mot Åtvidabergs FF var klart den bästa under försäsongen. Vi åker till Jönköping för att avsluta försäsongen på ett bra sätt, man saknar dock Mohamed Youla som är uttagen till Guineas u23 landslag. Mamadu Djau som gjort en bra försäsong hittills fick ett bakslag i förra matchen då han utgick skadad med en befarad baksida.

Tankar från Tränarstaben inför matchen:
Efter en trevande start av försäsongen så har vi långsamt stabiliserat vårat spel och våra prestationer. Det har lett till 5 raka segrar och 16-2 i målskillnad. Det blir viktigt att vi fortsätter och gör det hårda arbetet och följer vår matchplan vid varje match för att vi ska kunna förlänga vår fina resultat rad. Det är alltid en risk att man blir bekväm och får för sig att resultaten kommer komma av sig självt. Varje match är en ny match och kraven på varje individ behöver vara lika höga oavsett motstånd. Vinster ger självförtroende och bra prestationer är vägen till vinster. Bra prestationer handlar om att varje individ kommer förberedd till varje träning och match för att göra sitt allra bästa vid varje enskilt tillfälle. En viktig grund för att laget ska göra bra prestationer handlar om att varje individ även är beredd att göra ett hårt jobb för en lagkamrat. Vi kommer göra misstag som spelare och då blir det viktigt att vi kan justera saker i den nya situation som uppstår och det bygger ofta på att spelare runt omkring fattar bra beslut för att förhindra att individuella misstag leder till målchanser. Här växer våran grupp på ett jättefint vis varje vecka. Nu står vi inför att möta ett tippat topplag i Ettan södra och det ska bli riktigt spännande. J-Södra som har haft en del strul under några fick lämna Superettan förra säsongen. Nu är dom i div 1 för att bygga om igen. J-Södra kommer inom några år ta språng och sikta mot Allsvenskan. Matchen mot J-södra kommer bli en riktigt bra prövning för oss. Kommer vi kunna försvara oss på samma fina aggressiva sätt mot deras rörliga anfallsspel som vi gjort tidigare under försäsongen? 

Kommer vi klara av att fortsätta attackera motståndaren med variation. Ibland på insidan och ibland på utsidan?

I speluppbyggnad har vi varit riktigt bra under stora delar av försäsongen. Vi har hittat fler och fler lösningar att attackera bakom motståndarens backlinje. Ett viktigt nästa steg för oss blir att öka kvaliteten vid vårt inläggsspel samtidigt som vi bemannar våra ytor i straffområdet på ett bättre vis. Här finns det mer att önska och vi kommer sätta ett lite extra fokus på detta under eftermiddagen på Jordbrovallen.

Läget i truppen:
Isac och Oscar gnuggar på med rehab, Youla är på landslagsuppdrag (Guinea U23), Mamadu har en lätt känning och vilar av säkerhetsskäl. Övriga redo att ta sig an Patrik Ingelstens Jönköping Södra.

Jönköping Södra IF lyckades inte förnya sin elitstatus till denna säsong. Laget kom nästsist och tvingas därmed börja om i division 1. Av naturliga anledningar har det skett en del omsättning sedan degraderingen.

Det klassiska Jönköpinglaget har däremot en stark support och är säkerligen tillbaka i eliten nästa säsong då man har en stark trupp. Lördagens match är lik Syrianska den sista inför Ettan premiären. Dem möter BK Olympic i sin premiär så det lär säkerligen vara två lag som är taggade och går för seger för att få en bra avslutning på försäsongen. Dessutom har det spelats en del träningsmatcher, senast spelade Jönköping 1-1 mot Trelleborgs FF, där man tog ledningen efter 38 minuter, med en kvart kvar kunde Trelleborg kvittera. 

Jönköping Södra IF – Örebro Syrianska IF
23 Mars, 13.30 – Träningsmatch
Jordbrovallen
Live: sodraplay.se

Loading

Mattias Kurt
mars 22, 2024