Örebro Syrianska går in i en ny spännande säsong. På lördag vid lunchtid är det premiär och vi inleder hemma mot en av seriefavoriterna FC Stockholm. Ett möte där vårt Syrianska vill visa vad man kan leverera, avspark kl 13:00 på Mellringe IP. Matchen går att köpas via ettanplay.se.

Försäsongen i all ära, den har sin charm, men inget slår en seriepremiär. Förberedelserna har pågått i några månader och nu står laget redo att hugga tänderna i de kommande 30 omgångarna av Ettan Norra. Förra året svarade Syrianska för fantastiska prestationer under hösten vilket säkrade nytt Ettankontrakt. En bedrift vi nu önskar upprepa och skapa historia med våra supportrar. Ska vi lyckas göra Mellringe IP till en randig poängmaskin är det starka publikstödet en viktig ingrediens.

Tankar från Tränarstaben inför matchen:
Våren är här och plusgraderna börjar etablera sig på termometern. Det innebär seriepremiär och FC Stockholm på besök. Vår försäsong har varit bra på många sätt och vis. Vi inledde med en relativt smal trupp och har jobbat hårt under årets första tre månader för att säkerställa en slagkraftig trupp. Vi skulle vilja mena att vi har en bra balans på unga och lite mer erfarna spelare denna säsong. Medelåldern 22,6 är en siffra som talar för att vi har en trupp som har möjlighet att utvecklas på ett bra vis tillsammans den närmaste tiden. Vi har sett stora framsteg i vår speluppbyggnad framförallt i tidiga skeden av spelet. Vårt försvarsspel blir bättre och bättre. Vi har nu förmåga att läsa av spelet på ett bättre vis vilket leder till att vi kan variera vårt försvarsspel genom matcherna på ett bättre sätt än tidigare. Det som ligger på bordet som nästa del är att utveckla hur vi ska attackera motståndaren i deras låga positioner på ett bättre vis. Inför matchen mot FC Stockholm så kanske just den delen inte blir helt avgörande, även om det är ett lag som i perioder gillar att ligga i låga positioner för att sedan gå på omställning. När man möter så pass skickliga och taktiskt drillade spelare som vi kommer göra på lördag, blir det synnerligen viktigt att vi utför vår matchplan till 100%. Utöver det så kommer det bli viktigt att vi minimerar misstag i spelet med boll. När vi tappar bollen så behöver vår direkta och indirekta återerövring vara på högsta möjliga nivå. I det uppställda försvarsspelet så vet vi att vi är svårforcerade. Att vi möter ett av lagen som kommer slåss om Superettanplatsen redan i första omgången är en härlig utmaning som vi ledare och spelare älskar. Vi upplever oss väl förberedda för uppgiften och ser framemot att göra det vi gillar mest av allt; att tävla om poäng. Utöver att tävla om poäng så ser vi framemot att möta våra trogna supporters igen. Att göra mål och vinna matcher som vi kan fira tillsammans med er det är det som driver oss vecka ut och vecka in.

Läget i truppen:
Isac och Oscar rehabtränar, Swaibou Conta (ny mittback) spelklar till 31 mars, Mamadu och Dino har haft känningar men ska vara redo för match på lördag. Youla är tillbaka efter landslagssamling så vi får se hur hans kropp mår. I övrigt är alla tillgängliga för spel. Vi ledare upplever truppen som i bra fysisk status generellt och det finns ett bra go i gruppen där sammanhållningen är på högsta nivå. Vi är redo för säsongen 2024. Tihe Örebro Syrianska.

Vi inleder alltså mot FC Stockholm och enligt förhandstipsen är de ett topplag som kommer slåss om avancemang. Tuffast tänkbara motstånd per omgående och sådana utmaningar räds vi sannerligen inte. Inför säsongen har Stockholmslaget investerat i truppen genom att plocka in ett gäng namnkunniga spelare och även en riktigt namnkunnig tränare i Rikard Norling. Han har lett lag som AIK, Malmö FF och IFK Norrköping. Värvningen med störst sprängkraft är David Fällman från Ålesunds FK. Den rutinerade försvarsgeneralen med förflutet i Hammarby IF och Gefle IF.

Sändning av match
Inför säsongen har ettanplay.se rättigheterna till livesändningarna av Ettan, vilket i förlängningen innebär att Ettanplay kommer sända Ettan-matcherna under säsongen.

Matchbiljett & Säsongskort 
Biljetter till de Ettan-matcherna köps enklast online via ticketco. Biljetter kan även köpas på matchdagen i biljettkassan. Se till att köpa ditt säsongskort på ticketco.

Örebro Syrianska IF – FC Stockholm
30 Mars, 13.00 – Ettan Norra
Mellringe IP – Ettanplay.se

Loading

Mattias Kurt
mars 29, 2024