Matcherna duggar tätt för våra rödgula som åter är i farten redan i morgon lördag. Även denna tillställning utspelas på Mellringe IP:s konstgräs och för motståndet står Motala AIF FK. Avspark 14:00 och matchen sänds på ettanplay.se

Syrianska kommer från en bra insats i bortamötet mot Karlstad Fotboll, som sedan följdes upp av mindre bra insats i hemmamötet mot Adolfsbergs IK i kvalet till svenska cupen där det ändå blev seger med 1-0 och avancemang till kvalsemifinal. För Syrianska är matchen slutet på en intensiv vecka bestående av cupmatch och träningsmatch. Truppen börjar allt mer bli klar och man står allt närmare en Ettan-premiär.

Tankar från Tränarstaben inför matchen:
Efter två raka vinster mot IF Karlstad 2-1 och Adolfsbergs IK 1-0 så är det tydligt att strukturerna i vårt spel sitter bättre och bättre. Fler och fler spelare förstår hur vi vill försvara oss och hur vi vill spela anfallsspel. Det är flera av detaljer som blir viktiga att få på plats inför seriepremiären. För att detaljerna i vårt anfallsspel och i spelet in mot sista tredjedelen så behöver vi få rätt spelare på plats. Under matchen mot IF Karlstad så gjorde Edgar en stark prestation. Vi har gjort klart med Moshtaq som kommer ha en viktig roll i vårt anfallsspel både i speluppbyggnad och i dem avgörande skeden högre upp i banan. Det kommer givetvis ta några veckor innan det sitter för honom 100%. Motala som har gjort ett antal bra prestationer under försäsongen mot div 1 lag, bl.a med seger mot Oskarshamn med 1-0. Det kommer bli ett bra motstånd för oss när vi får möjlighet att spela vår första träningsmatch på Mellringe IP 2024.
 
Läget i truppen:
Isac väntar på operation och sedan rehab, Mamadu fortsätter vi att i lugn och ro spela in. Dino fick en smäll mot Karlstad. Vi hoppas och tror att han kommer till spel. Övriga friska och redo för spel. Konkurrenssituationen blir tuffare och tuffare för varje dag på varje position. Ambitionen är att vi ska komplettera truppen med ytterligare en anfallare och gärna en mittback som kan spela i en central position i vår trebackslinje. Vi hoppas och tror att nästa pusselbit läggs på plats inom kort

Härnäst väntar alltså Östergötlandslaget Motala AIF FK. Ett lag som Örebro Syrianska mötte två gånger förra året. Motala hade en ganska tuff säsong förra året; efter en dramatisk sista omgång tog IFK Stocksund kvalplatsen och Motala får börja om i division två. Man har under försäsongen hunnit med fem matcher, en förlust och ett oavgjort resultat samt nu senast kommer man från seger mot Oskarshamns AIK med 1-0 på idrottsparken i Motala. Efter nedgraderingen har man tappat en hel del spelare och även förstärkt med nya spelare.

Örebro Syrianska IF – Motala AIF FK

9 Mars, 14.00 – Träningsmatch

Mellringe IP
Live: ettanplay.se

Loading

Mattias Kurt
mars 8, 2024