Örebro Syrianska är överens med den 27-årige anfallaren Moshtaq Ahmadi om ett avtal som sträcker året ut. Moshtaq kommer senast från spel med Piteå IF under 2023 men var under vintern och spelade för det kambodjanska ligalaget Angkor Tiger FC.

– Örebro Syrianska har under en längre period saknat en uttalad och tydlig central anfallare i truppen. Ambitionen är att truppen ska innehålla två spelare med den rollen. Efter diverse provspelare så har vi landat i och kommit överens med Moshtaq Ahmadi om ett kontrakt över årets säsong. Moshtaq som förra året representerade Piteå i Ettan norra är en spelare som vi har bra koll på. Han stångades med Yaya och gjorde mål och assist när vi möttes 2023. Vi har fått ett väldigt gott intryck av honom under provspelet. Moshtaq är superambitiös och vill utveckla sitt spel i träning och match. Han är en anfallare som är stark i det felvända spelet, det kommer göra honom viktig som länk i spelet med våra offensiva mittfältare. Han har även goda förmågor i djupled och kan hålla i bollen längre stunder så laget kan etablera spel högre upp i banan. Vi får även en hårdför spelare som är beredd att göra det som krävs i straffområdet för att göra mål och vinna matcher. Med Moshtaq så är vi övertygade om att vi har fått in en spelare som kommer komplettera truppen på den positionen på bästa möjliga vis. Vi är otroligt nöjda över att ha hittat en överenskommelse som gör att vi kan presentera honom som en Örebro Syrianska-spelare 2024, säger Tränarstaben

– Jag valde att komma till Syrianska för att det är en familjär klubb och jag har hört mycket gott om föreningen. Jag gillade det Samuel och Barsaum presenterade för mig. Jag är här för att göra mål och hjälpa klubben ta en ännu en historisk placering, säger Moshtaq Ahmadi.

Loading

Mattias Kurt
mars 7, 2024