Under lördagen tar sig Örebro Syrianska till Värmland för andra helgen i rad för att på Solstadens konstgräs möta IF Karlstad Fotboll, med matchstart 13.00.

Frånvarolistan börjar äntligen ljusna för Örebro Syrianska och till denna match får man tillbaka viktiga kuggar som Amadou Kalabane och Daniel Josefsson. Tyvärr fick Isac Spanedal besked i veckan att menisken är av och behöver göra en operation. Man har ännu inte tagit någon seger under försäsongsmatcherna, men nu hoppas man ta en första seger borta mot Karlstad Fotboll.

Tankar från Tränarstaben inför matchen:
Ännu en helg, ännu en träningsmatch och ännu en resa till Karlstad. Denna gång är det IF Karlstad Fotboll som står för motståndet. Efter förlusten från förra helgen och matchen mot FBK Karlstad så fick vi med oss en hel del bra grejer i vårt spel. När vi står rätt och tar rätt beslut i speluppbyggnaden så kommer vi straffa motståndaren på att bra vis. Det som är kvar i vårt anfallsspel är att oftare få fast bollen framför motståndarens backlinje för att därifrån kunna hota och straffa dem. Just nu saknar vi den typen av anfallare som kan hantera det spelet tillräckligt bra. Vi jobbar på den frågan och tror att vi inom kort kan presentera en spelare med dessa egenskaper. I försvarsspel så behöver vi överlag bli tuffare i duellsspelet. Varje duell är viktig och vi måste inse vikten av att tävla i varje aktion i spelet under 90 min. Organisatoriskt handlar det mer om beslutsfattning när och i viss mån hur vi ska agera i våra olika skeden i försvarsspelet. Dessa detaljer i försvarsspel kommer vara på plats gott och väl innan seriepremiären.

Karlstad har höga ambitioner med sin satsning och ett långsiktigt mål att nå Allsvenskan. Ett lag som har resurser och en spelartrupp som borde göra dem till en utmanare under året. Så var det i och för sig redan förra året. Som blev ett misslyckad år för laget från solstaden. Vi räknar med att möta ett ordentligt tufft motstånd och det ska återigen bli intressant att se hur vi kan ta vårt spel vidare utifrån veckans träningar.

Isac är dessvärre borta en längre period då han behöver genomföra en meniskoperation. Ibbe sjuk under torsdagen vi får se hur han mår inför matchen, Martin är bortrest, medan Yaya är tillbaka efter en tids frånvaro. Mamadu ser bättre och bättre ut i träning och vi kommer sannolikt ha med oss en anfallare på provspel till matchen.

Härnäst väntar alltså Värmländska laget IF Karlstad Fotboll på Solstadens konstgräs. Ett lag Örebro Syrianska mött ett par år nu i Ettan Norra. Karlstad Fotboll hade en ganska tuff säsong likt Syrianska under våren, men höjde sig till hösten och tog en åttondeplats. Man har under försäsongen hunnit med fyra matcher där resultatet varit två förluster och två vinster. Man kommer senast från vinst mot sitt divison tre-lag där man enkelt kunde vinna med hela 10-2 på Airdome. I truppen har man flera intressanta och erfarna namn så som Emil Berger, Johan Bertilsson, Ilir Berisha samt förstärkt med flera intressanta namn.

IF Karlstad Fotboll – Örebro Syrianska IF 
2 Mars, 13.00 – Träningsmatch
Solstadens konstgräs

Loading

Mattias Kurt
mars 1, 2024