Örebro Syrianska tog sig förbi det första hindret och är därmed klara för semifinal i kvalet till Svenska Cupen. Rödgul besegrade Adolfsbergs IK på hemmaplan med 1-0 och blev där med gruppsegrare. 

På kyliga Mellringe IP kom Syrianska till spel med en del ändringar i startelvan från helgens drabbning i Karlstad. Det var en stabil första halvlek och Örebro Syrianska hade flera chanser att göra mål, vilket de lyckades med efter 23 minuter när Henry Hertzman satte 1-0. Detta var även halvtidsresultatet.

Från minut 70 tog Adolfsbergs IK över spelet och skapade flera farliga chanser för att kvittera, men de kunde inte få till avsluten. Örebro Syrianska höll emot och vann matchen, vilket innebar att de avancerade till semifinalen. kvalsemifinalerna ska spelas senast 18-24 mars.

Örebro Syrianska IF – Adolfsbergs IK 1-0 (1-0)
Henry Hertzman
5 Mars, 18.30 – Kval till Svenska Cupen
Mellringe IP

Loading

Mattias Kurt
mars 5, 2024