På tisdag är det dags för den sista och avgörande gruppspelsmatchen i kvalet till Svenska Cupen. Adolfsbergs IK står för motståndet på Mellringe IP kl 18.30. För Örebro Syrianskas del räcker ett oavgjort resultat för att ta sig vidare till semifinal. För Adolfsbergs del måste man ta en seger för att ta sig vidare. För dig som inte kan ta sig ner så kan du se matchen på ettanplay.se

Mötet i lördags mot IF Karlstad Fotboll slutade med en  1-2 seger, i en match som var relativt jämn från början till slut. Örebro Syrianska har för övrigt haft en stark försäsong och spelet har sett bra ut, men det gäller att ta med sig de bra delarna till tävlingsmatcherna framöver. Till på tisdag blir det att ladda om batterierna för att avsluta kvalet med ett avancemang.

Tankar från Tränarstaben inför matchen:
Då var det dags för gruppfinal i kvalet till Svenska cupen. Adolfsbergs IK som gjorde en enastående fin säsong 2023 och kvalade till div 2. Örebro Syrianska kommer från en bra prestation borta mot IF Karlstad fotboll i lördags. En prestation där vi fick ordning på vårat försvarsspel på ett bättre vis än tidigare under säsongen. Dels klarar vi av att behålla vår organisation på ett bättre sätt över längre perioder. När vi gör det så blir också vår direkta återerövring bättre. Vi har arbetat hårt under försäsongen med vår speluppbyggnad och det har verkligen gett resultat. Vi blir tryggare och tryggare i spelet från målvakt till etablering framför motståndarens försvarslinje. Det blir nästa steg att hitta timing i spelet bakom motståndarens backlinje på ett bättre vis än vi gjort tidigare. Att utveckla en spelidé och att få alla principer i spelet att sitta är en process och det tar tid. Matchen mot Adolfsberg blir viktig utifrån flera aspekter. En viktig del är att klara av att följa upp en bra prestation med en ny bra prestation. Vi vill även se att klarar av att etablera spel på motståndarens planhalva och från den positionen skada motståndaren oftare än vad vi gjort tidigare. Förutsättningarna är solklara vinst eller oavgjort för ÖSIF leder till semifinal spel. Vi kommer göra allt vi kan för att säkra gruppsegern med en vinst mot Adolfsberg på Mellringe IP.

Mamadu spelade 45 min i lördags och gjorde det riktigt bra med tanke på hans skadehistorik. Vi låter han vila för att inte riskera någonting i detta skedet. Isac opereras inom kort och kommer vara borta stora delar av våren och Martin är på semester. Dino har känningar, vi gör en bedömning matchdagen. På plussidan så är Ibbe tillbaka efter sjukdom.

Adolfsberg hade en superfin säsong förra året där man kvalade till divison två, men tyvärr räckte inte det hela vägen för att ta sig upp till divison två. Man har haft en försäsong med blandade resultat. I gruppspelsmatchen mot Mariebergs IK blev det oavgjort, vilket innebär att Adolfsberg måste gå för seger för att ta sig vidare i gruppen. Det är därmed upplagt för en spännande match.

Örebro Syrianska IF – Adolfsbergs IK
5 Mars, 18.30 – Kval till Svenska Cupen
Mellringe IP
Live: ettanplay.se

Loading

Mattias Kurt
mars 4, 2024