Örebro Syrianska förstärker försvaret med Swaibou Conta, som skrivit på ett avtal som gäller över 2025. Den offensiva kraften kommer senast från spel i Nacka FF.

– Den som söker den finner är ett uttryck som ofta används i mer negativa avsikter än vad vi avser vid detta tillfälle. Vi har under en längre period sökt ytterligare en mittback till vår spelartrupp. En mittback som vi tänker kan konkurrera med övriga mittbackar och med en potential att växa ut till en viktig spelare för oss framöver och förhoppningsvis redan under 2024. Det har varit en tuff marknad att hitta just spelaren med den profilbild som vi efterfrågat. Under dom sista dagarna av fönstret så lyckades vi hitta vad vi söker och en överenskommelsen gjordes på kvällen den sista dagen på transferfönstret. Örebro Syrianska är mycket glada att kunna presentera Swaibou Conta. Swaibou är född -03 och fostrad i Djurgårdens akademi. Han spelade div 2-fotboll med Nacka FC under 2023. VI får in en ung spelare som springer ur en etablerad akademi och som även hunnit med att skaffa sig en del seniorerfarenhet. En skicklig försvarsspelare som är bra i duellspelet, med snabbhet och en bra uppspelsfot. Vi tror att det här är en spelare som kommer passa in alldeles utmärkt i vårt sätt att spela både när det gäller försvarsspel och anfallsspel. Swaibou är en spelare med hög potential och vi tror att vi kommer kunna erbjuda honom en miljö där han kommer kunna ta stora steg i sin utveckling. Han kommer vara spelklar den 31 mars och han ansluter till truppen under skärtorsdagen för träning.
 
I och med detta så är truppen för 2024 satt och redo att ta sig an årets utmaning i Ettan norra. Nu sätter vi fokus på träning och förberedelser inför seriepremiären mot FC Stockholm Internazionale på påskafton, säger tränarstaben

– Jag har fått en väldigt bra och familjär känsla av klubben. Jag tror att det är en miljö där jag kan bidra med mina kvaliteter för att vinna matcher men också för att utvecklas som spelare både på och utanför plan. Jag har en bra passningsfot med bra spelförståelse, utelivet det är jag även snabb och jobbar hårt, säger Swaibou Conta.


Loading

Mattias Kurt
mars 28, 2024