I morgon lördag spelas försäsongens näst sista träningsmatch. Örebro Syrianska ställs mot Åtvidaberg, avspark 13:00. Matchen sänds på ettanplay.se

Matchen mot Motala slutade 4-0 och resultatet innebär att Örebro Syrianska nu genomfört tre raka matcher utan förlust. Viktigast är fortsatt att leverera prestationer som uppfyller kravbilden. Att vara svårslagna, oavsett om spelet sitter eller ej, är däremot en kommande nyckelegenskap och att påbörja bygget av den kulturen redan under försäsongen är ingen dålig idé. Förhoppningsvis kan de övertygande insatserna fortsätta även över matchen mot Åtvidaberg.

Tankar från Tränarstaben inför matchen:
Två träningsmatcher och semifinalen i kvalet till Svenska cupen mot Yxhult kvar innan seriepremiär på Mellringe IP mot FC Stockholm Internazionale. Näst på tur är klassikerlaget Åtvidabergs FF. Förra helgens 4-0 seger mot Motala AIF var ett tydligt tecken på att vi är på god väg när det gäller de flesta delarna i vårat spel. Vi har under stora delar av vårsäsongen spelat utan en tydlig 9:a och det har förstås påverkat vårt anfallsspel framförallt i den sista tredjedelen och i vissa delar i vår speluppbyggnad. Det har och andra sidan gjort att vi har tränat särskilt mycket på våra första faser i speluppbyggnaden vilket har hjälpt oss att bli bättre där. Nu har vi klart med Moshtaq och Edgar som tydliga 9:or. Utöver det så har Henry passat på att visa att han fungerar bra i den positionen. Matchen mot Åtvidaberg blir återigen en viktig match där vi vill se att vi kan göra prestationer på en hög nivå match efter match. I slutet av dagen så är det viktigt att minimera svackor i våra prestationer. När svackorna råder så ska dom vara så kortvariga som möjligt och nivån får inte bli för låg. I själva spelet så är det vårat låga försvarsspel och hur vi attackerar motståndarens backlinje och skapar 100% målchanser som ligger i fokus inför premiären. Vi hoppas att vi redan mot Åtvidaberg kan visa att vi tar steg inom dessa två områden. Det som blir särskilt viktigt just i denna match är hur vi kan etablera anfallsspel och skapa längre anfall och med tålamod penetrera Åtvidabergs försvarslinjer. Det ska bli spännande och följa när Moshtaq och Edgar växer in vårat sätt och spel och inte minst bygger relationer i spelet med sina lagkamrater. Det är många spelare som kommer bli några procent bättre när vi får våra 9:or att växa in i sina roller.          
 
Läget i truppen:
Isac är nyopererad och borta från spel dom närmaste sex veckorna. Oscar rehab tränar efter sin muskelskada mot Motala. Övriga spelare tillgängliga för spel. En notis inför matchen är att Torre visar en gryende form på träningsytan. Hans högsta nivå är verkligen spännande. Kan han vara på den höga nivån under längre perioder i år så kommer han bli sevärd för publiken och till väldigt stora nytta för laget som helhet.

Härnäst väntar alltså Östergötland laget Åtvidabergs FF. Ett lag som förra året spelade i Ettan men som tillhörde den Södra serien. Åtvidaberg hade en ganska tuff säsong förra året, efter flera år i Ettan så åkte man ur serien, och man får början om i tvåan. Man har under året tappat en hel del spelare men även förstärkt truppen. Tyvärr så hittar vi inga resultat hur det har gått under försäsongen för Åtvidaberg. I truppen har man Syrianska bekanta spelaren Kevin Johansson som gör sin andra säsong i klubben.

Örebro Syrianska IF – Åtvidabergs FF

16 Mars, 13.00 – Träningsmatch

Mellringe IP

Live: ettanplay.se

Loading

Mattias Kurt
mars 15, 2024