Tävlingssäsongen sätter äntligen igång. För Örebro Syrianskas del väntar division 4-laget Mariebergs IK på bortaplan i gruppspelet i kvalet till Svenska Cupen under onsdags kväll på Lugnet IP, konstgräs med matchstart 20.15.

Under onsdags kväll spelar Örebro Syrianska säsongens första tävlingsmatch. Laget möter Division 4-laget Mariebergs IK i den första gruppspelsmatchen i kvalet till Svenska Cupen. Laget till matchen är väldigt starkt men trots att det sett bra ut under försäsongen gäller det att prestera när det är tävlingsmatch. Årets första seger har ännu inte kommit det är ett ganska taggat Örebro Syrianska som står på plan i årets första tävlingsmatch.

Kvalet till Svenska cupen består i år av fyra grupper. I vår grupp, Grupp 2, spelar även Adolfsbergs IK. De fyra gruppsegrarna spelar sedan semi och sedermera final, där segraren är välkommen in i Svenska Cupens omg 1 senare i sommar. (ÖSK direktkvalificerade).

I Grupp 1 spelar BK Ett fyra, Rynninge IK, Stene IF och Yxhult IK. I Grupp 3 spelar IF Eker, IFK Kumla och IK Sturehov. I grupp 4 spelar BK Forward, Karlslunds IF FK och ÖSK Söder.

Mariebergs IK kom på en femte plats förra året i divison 4. Laget coachas av Sheptim Hasani. Man hade sin första match i helgen där man mötte division sju laget Bergslagens IF som besegrade med 10-2.

Mariebergs IK – Örebro Syrianska IF
21 Februari, 20.15 – Kval till Svenska cupen
Lugnets IP

Loading

Mattias Kurt
februari 20, 2024