Örebro Syrianska åkte till Norrköping för att ta sig an division 2-laget IF Sylvia på Platinum Cars Arena. Ett IF Sylvia, som åkte ut Ettan norra förra året, och som förra helgen slog Oskarshamn från Ettan södra med 4-0. Så ett lag som trots allt verkar fungera väl i dagsläget. Sylvia består i huvudsak av unga, väldrillade och skickliga spelare från IFK Norrköpings A-trupp.

Sylvia inledde matchen i högt tempo och pressade oss i vår speluppbyggnad på ett effektivt vis. Det tog oss en liten stund innan vi tog oss in i matchen och kunde få lite lugn och ro i spelet med boll. 1-0 till Örebro Syrianska kom på en hörna efter 14 min slagen av Ibbe  Habib som Amer kommer högst på elegant nickar in. Under denna period så har vi bra kontroll i spelet och det ser stabilt ut. Desto längre halvleken led så tog Sylvia över mer och mer. Kvitteringen kom även den på en hörna där vi hamnade fel i vårt arbete i första zonen. Emanuel Chabo lyckas med ett genombrott in i straffområdet där han blir neddragen och domaren pekar på straffpunkten. Martin Alp förvaltar möjligenheten från 11 meterspunkten på ett bra vis och vi tar med oss en 2-1 ledning in i halvtidsvilan.

I halvlek vill vi justera vårt försvarsspel för att komma i press på ett bättre vis under den andra halvleken. 

Andra halvlek börjar med att vi sätter vårt presspel på ett bättre sätt och vi lyckas störa Sylvia. Upplevelsen här är att vi kommer ut bättre och att vi som lag sitter ihop bättre än i den första halvleken. Dessvärre går vi bort oss i vårt försvarsspel mitt på plan. Sylvia är sylvassa och går på genombrott och smäller dit kvitteringen bakom en chanslös Amar Dzevlan i Syrianska målet. Stora delar av andra halvlek dominerades av Sylvia och Örebro Syrianska har svårt att hitta rätt i sin organisation i försvarsspelet. Spelet med boll är även det relativt svagt. Sylvia skapar en hel del chanser men en kombination av svaga avslut, några vassa räddningar av Amar och lite flyt lämnas 2-2-resultatet oförändrat framtill rättskiparen blåser av säsongens tredje träningsmatch. 

Sammanfattnings vis så möter vi ett väldigt skickligt och intensivt spelande IF Sylvia. Örebro Syrianska som dels bygger om truppen, dels även jobbar på en del förändring sitt sätt spela fick med sig en del saker att fundera på inför kommande vecka. Det blir viktigt att vi gör en bra analys av matchen samt i lugn och ro jobbar vidare under kommande vecka, inför kvalet i Svenska cupen mot Mariebergs IK på onsdag och söndagens träningsmatch mot FBK Karlstad.

IF Sylvia – Örebro Syrianska IF 2-2 (1-2)
Martin Alp, Amer Jusic
16 Februari, 17.00 – Träningsmatch
Platinum Cars Arena

Loading

Mattias Kurt
februari 18, 2024