Örebro Syrianska dominerade i kvalet till Svenska Cupen-matchen mot Mariebergs IK. 0-4 var i underkant trots den klara segern. Framförallt var det hårda arbetet över hela planen och det höga tempot som imponerade.

På ett kyligt Lugnet inledde Örebro Syrianska under onsdagen tävlingssäsongen. Örebro Syrianskas första chans skapades redan efter några minuter. Där Amer Jusic kunde nicka bollen i stolpen. Men det skulle dröja till matchminut tjugosex tills Örebro Syrianska kunde ta ledningen genom Dino Salsinovic. Mer än så skapades inte i första halvleken. 0-0 stod sig till pausvilan.

Under inledningen av andra halvlek försökte Mariebergs IK trycka mot Karl Serranos mål och hade några halvchanser men inget som hotade på allvar. Örebro Syrianska kontrollerade matchbilden under hela andra halvlek men hade svårt att skapa farliga lägen för att trycka dit ett andra mål. Men det skulle dröja ändra fram till 82:a matchminuten som Oscar Windahl snyggt tryckte dit 0-2. Amer Jusic fick en andra chans idag, efter en snygg hörna av Ibrahim Habib kunde 0-3 vara ett faktum. Henry Hertzman kunde i 89:e fastställa slutresultatet till 0-4. Nu på söndag väntar träningsmatch mot FBK Karlstad.

Mariebergs IK – Örebro Syrianska IF 0-4 (0-1)
21 Februari, 20.15 – Kval till Svenska cupen
Lugnets IP

Loading

Mattias Kurt
februari 22, 2024