Örebro Syrianska gör klart med en trio unga talanger. Philip Malky och Henry Hertzman återvänder till Syrianska från sina äventyr. Båda tillhör Syrianskas framgångsrika 04-kull, där Philip gick vidare därifrån till Malmö FF ungdomsverksamhet och Henry till ÖSKs dito. Nu är de tillbaka där de hör hemma. Abdikhaliq ”Kalle” Mohammud kommer från Karlslund och är född 2005. Kalle spelade de flesta matcher för Karlslund i division 2 under 2023, från sin mittfältsposition. Alla tre har skrivit avtal till och med 2026.

Då en del i Örebro Syrianskas profil är att utveckla fotbollsspelare till sin högsta potential samtidigt som man vill prestera på så hög nivå som det bara är möjligt med gruppen i seriespelet. Av den anledningen blir det viktigt att vi varje år identifierar ett antal unga spelare som vi tror har en kapacitet att utvecklas i våran miljö till div 1 spelare eller bättre. Vi har presterat ett par sådan spelare tidigare. Här kommer ytterligare några sådan.

 — Philip Malky tillhörde vår A-trupp redan som 16 åring. Vilket ledde till att Malmö FF lockade över honom till deras akademi verksamhet. Efter några år i deras miljö så är vi otroligt glada över att han väljer ge oss förtroendet att lotsa honom vidare i hans karriär. Philip är en spelare med god spelförståelse och en exceptionell teknik. Han kan göra saker med bollen som få spelare kan. Spelförståelsen och tekniken gör att han har förmågan att lösa svåra situationer på planen på ett framgångsrikt vis. Utöver det så har han genom åren utvecklat sitt försvarsspel och är beredd att göra det hårda jobbet ute på planen.

 — Henry Hertzman. Henry som valde att lämna Örebro Syrianska för ÖSK´s akademi och deras utbildning är tillbaka i klubben. I och med Henry så får vi in en spelare som kan spela på flertalet positioner även om han mest van att spela i en central position på mittfältet. Henry besitter en god spelförståelse och är stark i passningsspelet. Även här får vi en spelare som är beredd att göra det hårda jobbet och vill utveckla de detaljer i spelet som kommer göra honom till en bra seniorspelare.   

 — Abdikhaliq Abdullahi kommer från Karlslund IF. Kalle som han kallas är en mycket talangfull spelare med sina styrkor i sitt passningsspel. Trots sin unga ålder så har han förmågan att styra spelet på ett förtroendeingivande vis. Han är lugn med bollen och löser svåra situationer på ett bra vis. Utöver en vass vänsterfot så får vi en spelare med en ständigt leende på läpparna.    

Den stor skillnaden på seniorfotboll och junior/akademifotboll handlar ofta om tempo (med allt vad det innefattar) och det fysiska spelet. Det här är områden som samtliga av våra unga spelare kommer utveckla både i vår träningsmiljö och i matchsammanhang under året. Vi kommer ge förutsättningarna efter det är det upp till varje enskild spelare att jobba för att ta sitt spel framåt på bästa möjliga vis, säger Tränarstaben 

Loading

Mattias Kurt
februari 15, 2024