Under lördagseftermiddagen besökte Örebro Syrianska Behrn Arena för en länsderby mot Degerfors IF. En match som hade flyttas från Stora Valla, eftersom temperaturen på konstgräsplanen var för låg. Efter en ganska bra första halvlek av Syrianska, slutade matchen som tillslut  5-0 till Degerfors.

Den första halvleken skapade Syrianska en del chanser men Degerfors tog ledningen och gjorde också 2-0 innan första halvlek var avklarad. Örebro Syrianska, för dagen iklädda sitt ”Svarta-ställ”, gjorde klart en godkänd första halvlek. 

I paus bytte Syrianska ut nästan hela startelvan och hemmalaget fick också en bra start på andra halvlek. Degerfors kunde utöka ledningen via Pashang Abdulla när han hade öppet mål vid bortre stolpen för 3–0. Till slut blev det 5–0 i en match som Degerfors dominerade. 

En helt godkänd andra match där vi luftade stora delar av truppen och en del av nyförvärven fick speltid samt våra unga spelare . Försäsongen rullar nu vidare, härnäst väntar BK Forward på Mellringe IP. Avspark 18:30 på tisdag om vädret tillåter.

Degerfors IF – Örebro Syrianska IF 5-0 (2-0)
10 Februari, 12.00 – Träningsmatch
Behrn Arena

Loading

Mattias Kurt
februari 10, 2024