Örebro Syrianska:s försäsong rullar vidare och den här gången drabbar vi samman med IF Sylvia. Det är en välbekant motståndare vi möter i tredje försäsongsmatchen på Platinum Cars arena i Norrköping kl 17.00.

IF Sylvia tar emot gästande Syrianska i vad som blir vår tredje träningsmatch för året. Även om det knappast är resultaten som står i fokus under försäsongen så är det givet att Örebro Syrianska siktar på att knipa årets första vinst. Lagbygget börjar ta form för när de ska gå ut och spela Ettanpremiären.

Tankar från Tränarstaben inför matchen:
Dags för träningsmatch nr.3 och till Norrköping för match mot Sylvia. Även om vi har förlorat de två inledande matcherna så finns det många bra saker att ta med sig. På försäsongen är det viktigt att möta lag som kan utmana och synliggöra eventuella svagheter. Då har vi möjlighet att jobba med att förbättra dem delarna. Det som har varit tydligt inledningsvis har varit att vi har reagerat för långsamt med våra defensiva omställningar vid bolltapp samt att vi tenderar att försvara oss en och en istället för som en enhet. Här finns det en hel del att förbättra för oss. Vi är även alldeles för ”snälla” i det fysiska spelet. I spelet med boll så har vi varit bra i vår speluppbyggnad. Vi har på ett bra vis spelat bort motståndarens press och tagit oss till positioner där vi skulle kunna slå ut motståndarens backlinje på ett bra vis. Vi har även ett bättre djupledshot nu gentemot förra året. Det som fattas är timing och att det ska synka bättre i dem avgörande skeden. Det kommer vara dessa områden vi vill ta steg i den närmaste tiden. Vi hoppas kunna se positiva steg redan mot Sylvia.  

Läget i truppen:
Isac Spanedal och Daniel Josefson kommer vila från helgens match. Båda har känningar i knän och behöver vila samt få rehab. Mamadu börjar närma sig spel. Det kan vara så att det är aktuellt med några minuters spel för honom. Truppen börjar bli klar och den ser spännande ut. Vi söker fortfarande efter en eller två anfallare och eventuellt ytterligare en mittback. Vi får se vad som händer den närmaste tiden.

De svartvita från Östergötland är några som Örebro Syrianska känner väl sedan tidigare. Så sent som förra året möttes lagen i seriesammanhang två gånger, där Syrianska vann på bortaplan och på Mellringe IP blev det oavgjort. Efter flera säsonger bakom sig i Ettan åkte Sylvia ur förra året. Man har inför det här året tappat en hel del spelare och även förstärkt med unga och rutinerade spelare. Ett namn som sticker ut är självklart Ari Skulason som har flera säsonger i Allsvenskan bakom sig. Under försäsongen har Sylvia hunnit med att spela hela tre matcher där man nu senast slog Oskarshamns AIK på bortaplan med 0-4.

IF Sylvia – Örebro Syrianska IF 
16 Februari, 17.00 – Träningsmatch
Platinum Cars Arena

Loading

Mattias Kurt
februari 16, 2024