Under söndagen tar sig Örebro Syrianska till Värmland för att på Airdome möta FBK Karlstad, med matchstart  kl 12.15. Syrianska kommer senast från en 0-4 seger borta mot divison fyra laget Marieberg IK i kvalet till Svenska cupen. 

Örebro Syrianska kommer från vinst senast i cupmatchen borta mot Marieberg IK. På ett kallt Lugnets IP vann Örebro Syrianska med 0-4 som stod för en klart godkänd insats. Örebro Syrianska har luftat stora delar av truppen under de inledande försäsongsmatcherna, och det har varit en stor spridning på målskyttet. Truppen är nästan komplett,  i nuläget hoppas man kunna göra klart med ett par till nyförvärv. I de senaste matcherna har man saknat en hel del spelare som varit skadade och bortresta pga familjeskäl men som beräknas vara tillbaka i träning på måndag igen.

Tankar från Tränarstaben inför matchen:
Träningsmatcherna löper vidare och förberedelserna lika så inför seriepremiären den 30 mars. Under veckan har vi spelat tävlingsmatch mot Mariebergs IK i kvalet till Svenska cupen. Mariebergs som förra året landade på en femte plats i Nerikes Allsvenska. Vi vinner matchen med 4-0 efter en urladdning i slutet på matchen. Måste säga att jag blev imponerad av Mariebergs förmåga styra/störa oss i vårat spel. Kan de upprätthålla den goda andan som var på plats i onsdags så kommer det bli en spännande säsong i div 4 för dem. Vi jobbade företrädesvis med vårat anfallsspel i matchen och vi hade en bra period i första halvlek. Via vår speluppbyggnad och bra kontroll i spelet framför deras backlinje så lyckades vi trycka ner Marieberg lågt och få längre anfall med bollen under kontroll på ett bra vis. Det som fortfarande blir viktigt är hur vi på ett effektivt vis bryter motståndarens sista linje och skapar 100%-iga målchanser. Det är den detaljen som vi kommer jobba särskilt inriktat mot under den sista månaden. Fem av sex mål hittills under försäsongen har gjorts på fastasituationer. Fyra hörnor och en straff. Det är en statistik som vi på ett plan gillar. Fastsituationer är ett bra vapen och vi ska se till att hålla en hög nivå inom det området under 2024. Det gäller både offensivt som defensivt. Servarna blir bättre och bättre för varje match och vi har spelare som är hungriga samtidigt som de följer den planen som vi har. För att hålla en hög nivå på just fasta situationer så är det viktigt att vi jobbar enligt den plan vi har och att man ser varje hörna, frispark som en skarp möjlighet. Vi ska inte kasta bort en enda sådan möjlighet under året.

På söndag rullar bussen till Karlstad och match mot seriekonkurrenten FBK Karlstad. FBK som är nykomling slog storebror IF Karlstad fotboll med 5-1 i en träningsmatch för ett par veckor sedan. En tydlig signal från lillebror att de blir att räkna med i år. Vi ser framemot att möta ett högkaratigt motstånd där vi blir prövade i spelets samtliga skeden. För vår del blir det viktigt att mot starkt motstånd fortsätta och jobba på våra detaljer som bygger vår identitet och vår trygghet i spelet. Med andra ord så vill vi se att vi kan sätta vårat försvarsspel, ta rätt beslut i spelet med boll och att vi kan hitta mönster som gör att vi kommer in bakom motståndarens samtliga linjer på ett effektivt vis under längre perioder i matcher.

Spelare som av olika skäl inte är aktuella för spel är: Yaya familjeskäl, Daniel som kör rehab träning och borde vara tillbaka i träning med laget under nästa vecka. Emanuel stukade foten mot Marieberg. Vi får se hur foten har reagerat på behandling och vila under veckan. Isac rehab tränar och avvaktar besked efter magnetröntgen. Här håller vi tummarna att beskeden från MR är positiva.

På kort tid har FBK Karlstad klättrat genom seriesystemet. Nu ska nykomlingen debutera i Ettan med en rutinerad trupp tillsammans med en av de yngsta tränarna i serien. En plats som dem fick då Dalkurd inte klarade av elitlicensen inför årets säsong. Man kommer från tre vinster under försäsongen, den som imponerade mest var segern mot ”storebror” IF Karlstad Fotboll där man kunde går som segrare med hela 5-1. Här näst väntar Örebro Syrianska för FBK.

FBK Karlstad – Örebro Syrianska IF 
25 Februari, 12.15 – Träningsmatch
Airdome

Loading

Mattias Kurt
februari 24, 2024