Örebro Syrianska är överens med den 20-årige målvakten Karl Serrano om ett kontrakt som sträcker sig till och med 2025. Karl kommer senast från spel med ÖSK Fotboll, innan har han varit i Degersfors akademiverksamhet.

– Örebro Syrianska kommer stå med en ny målvaktsbesättning inför 2024 års fotbollssäsong. Karl Serrano kommer ersätta Simon Svensson och vara backup och så småningom utmanare till Amar Dzevlan om förstaplatsen. Karl har under sitt provspel påvisat vilken målvaktstalang han är. Han är lugnet själv i sitt spel, positionsstark, reflexsnabb och duktig på att läsa spelet. Karl är en ung och ambitiös målvakt som är beredd att göra det som krävs för att nå så långt som det bara är möjligt. Vi i ledarteamet har stor tilltro till Karl och gillar hans vilja att utvecklas. Vi tror att han kommer utveckla sitt spel genom bra målvaktsträning och att i träningsmiljö få jobba i ett högre tempo vecka ut och vecka in. I och med denna fina värvning så är vi mycket nöjda med vår målvaktsuppsättning inför kommande säsong, säger Tränarstaben

– Syrianska känns som rätt steg för mig i min utveckling som förstaårssenior. Med den kvalité och kunskap som finns i laget samt den gemenskap som både finns bland spelare, ledare och styrelse känns jättefamiljär. Jag har fått ett väldigt bra intryck av spelare och ledare både när det gäller de fotbollsmässiga samt relationer. Det är en väldigt bra och utmanade nivå som jag kommer må bra av för min utveckling så mitt val var väldigt lätt. Jag skulle säga att jag är ganska allround i mitt spel. Hanterar spelet i stort på en jämn nivå. Tycker om att prata och styra bakifrån samt som målvakt är jag reflexsnabb och gillar också 1 mot 1-situationer där man får reagera snabbt samt blockera, säger Karl Serrano

Loading

Mattias Kurt
februari 5, 2024