Örebro Syrianskas försäsong går vidare med årets andra träningsmatch under lördagen, denna gång möter man superettan laget Degerfors som åkte ur allsvenskan. Matchen sparkar igång klockan 12.00 på Behrn Arena, matchen flyttas eftersom det är för låg temperatur i Stora Vallas konstgräsplan.  livesändning på NA.

Försäsongen sattes igång på allvar för en knapp vecka sedan när man mötte broder föreningen, divison 2-laget Syrianska FC, i en ganska bra match från båda lagen men tyvärr så vinner Syrianska FC med 2-0. Nu hoppar vi upp några divisioner när vi möter Superettan-laget Degerfors IF. Inför matchen mot Degerfors fortsätter man att bygga vidare på det positiva från förra veckans match och veckans träning. De flesta spelarna är tillgängliga till matchen, även nyförvärven kan göra debut i den rödgula tröjan. Det kommer blir spännande att se hur tränarstaben kommer ställa upp laget.

Tankar från Tränarstaben inför matchen:
Första träningsmatch mot Syrianska FC va en match där stora delar av våra grunder var på plats. Vi kunde se ett fungerande presspel och en speluppbyggnad som på det stora hela fungerande väl. Det var också så att redan nu kunde se att vårat djupledshot kommer vara bättre i år än vad det var förra året. Nu till helgen ställs vi mot ett betydligt tuffare motstånd. Vi åker till Stora valla och tar oss an Degerfors. Det kommer bli en spännande utmaning. Vi kommer med stor sannolik få chansen att träna på ett lägre försvarsspel och hur vi kan ta oss ur det för att komma till högre positioner. Det ska även bli intressant och se hur vi ska klara deras man-man spel och press över hela planen. Vi har tränat på bra under vecka och ytterligare två nya spelare är på plats. Det ska givetvis bli intressant och se hur Emanuel Chabo och Ibrahim Habib hittar in i vårat spel redan här mot Degerfors. Vi hoppas på att vi kan hålla i vår utvecklingsprocess och inte luras in i att jaga resultat. Det är tidigt på säsongen och vi bygger just nu ett spel som vi tror ska göra oss riktigt svårslagna under säsongen. Just nu är alla skadefria och redo för match på lördag. Några spelare har en liten bit kvar till att kunna spela 90 min så det kommer sannolikt bli ett antal byten under matchen.  Vad kan hoppas på att få se som Syrianska supporter. Jag tänker att ni kommer få se ett hårt jobbande lag. Ett lag som kommer vilja vara täta centralt och tvinga motståndaren att ta svåra beslut. Ni kommer även få se ett Syrianska som kommer jobba för att kontrollera spelet genom bollinnehav. Det blir en tuff match att göra just det. Vi kommer vara modiga och göra allt vi kan för att lyckas. Det ska bli riktigt kul att med en så pass tuff utmaning. Utöver det så kommer det bli roligt att träffa Adi Fisic igen.

Helgens motståndare Degerfors coachas av William Lundin. William tog över inför året. Efter tre säsonger i Allsvenskan åkte man ur finrummet då man hamna nästsist i tabellen. Man har inför säsongen en målsättning att ta steget tillbaka till Allsvenskan, men man har tappat viktiga kuggar. Man har tagit in en del nytt med flera intressanta namn. En bekant som finns med är Adi Fisic som var hos oss under hösten, en super intressant spelare. Degerfors har hunnit med att spela två försäsongsmatcher, den första mot allsvenska Sirius slutade oavgjort, målskytt i den matchen Adi Fisic och i den andra slutade mållöst mot seriekonkurrenten Skövde AIK, mötet mot Örebro Syrianska blir den tredje matchen.

Degerfors IF – Örebro Syrianska IF 
10 Februari, 12.00 – Träningsmatch
Behrn Arena
Se matchen på: Na.se

Loading

Mattias Kurt
februari 9, 2024