Örebro Syrianska avslutade säsongen med att förlora borta mot Piteå, trots en tapper insats. Hemmalaget vann med 3-1, trots Syrianska-ledning efter sex minuter. För Syrianska innebär förlusten att laget halkade ner två placeringar och slutade elva i tabellen. Tråkigt med förlust sista matchen, men ett skadeskjutet lag med endast två ungdomar på bänken gav inte de bästa förutsättningarna för dagen. Med lite distans och perspektiv kring vart vi var för 10 omgångar sedan ska vi känna oss nöjda med placeringen för i år. Inte exakt det vi hade tänkt i början på säsongen, men vi har lärt oss mycket av det här året. 

Syrianska inledde klart bäst och man kunde även ta ledningen. Hamed Sako gjorde målet, redan i sjätte minuten. Piteå fick in en kvittering till 1–1 i 16:e minuten, när Moshtaq Ahmadi slog till på pass av Viktor Steen. Piteå tog också ledningen i 34:e minuten. En ganska tung första halvlek trots att man tog ledningen. 

Örebro Syrianska gjorde en riktigt bra andra halvlek och det kändes som att ett 2-2-mål hängde i luften. Istället kom 3–1-målet till Piteå i slutminuterna,, när Gustav Nordh slog till och gjorde mål framspelad av Moshtaq Ahmadi. 3–1-målet blev matchens sista.

Det har varit en händelserik säsong som präglats av höga toppar och djupa dalar. Där finns en del att jobba med men mycket som är värt att fortsätta bygga vidare på. Arbetet med att sätta en slagkraftig trupp är igång för fullt och vi ser redan fram emot att dra igång säsongen 2024.

Sandviken IF ska också gratuleras till Superettan-avancemang. Vi önskar Nordic lycka till i kvalet.

Avslutningsvis önskar Örebro Syrianska tacka alla som stöttat våra gulröda under säsongen. Ett stöd vi aldrig tar för givet. Ett stöd som gav styrka när vi behövde det som mest och gjorde att vi också tog oss över strecket till slut. Så stort tack till alla!

Piteå IF – Örebro Syrianska IF 3-1 (2-1)
12 November, 14.00 – Ettan Norra
NA.se / Ettanplay.se
LF Arena

Loading

Mattias Kurt
november 13, 2023