Säsongens sista seriematch nalkas och det blir ett långtresande Örebro Syrianska som avslutar på LF Arena mot Piteå IF. Avspark kl 14:00 på söndag.

Efter den välförtjänta segern senast, hemma på Mellringe IP mot Boden, lyckades laget klättra två placeringar och inför epilogen innehar våra gulröda hjältar niondeplatsen. Det finns fortfarande möjlighet att avancera i tabellen. Upp till Piteå på sjundeplatsen är det två poäng och till Umeå på åttonde skiljer det en poäng, så en vinst tar oss åtminstone förbi Piteå. Syrianska åker för att plocka tre historiska poäng och ännu en gång nå sin bästa säsong i Ettan igen. En minst sagt skaplig bedrift, när vi var där vi var för 9 omfånget sen, och dessutom var rejält nederlagstippade inför säsongen. Vi hoppas så klart att laget får avsluta i dur, det har man verkligen förtjänat. Syrianska får tillbaka avstängde Amar Dzevlan som var avstängd senast och även Konrad Gustavsson som var sjuk. Man kommer dock komma till spel utan lagkapten Filip Drinic som är avstängd och Adi Fisic som är skadad. Dessutom har vi fått återbud på Alfred, Dennis och Martin så det är en liten trupp som åker till Piteå. 

Tankar från Tränarstaben inför matchen:
Dags att avverka sista omgången i 2023 års Ettan norra. Vi rullar upp till Piteå med ett säkrat kontrakt i bagageutrymmet och en sjundeplats inom räckhåll. Vi har gått från en sista plats till en möjlighet att nå en plats på övre halvan. Om vi skulle klara det så innebär det den bästa placeringen i seriesammanhang under klubbens 46-åriga historia. Hur detta har gått till är en högst relevant fråga att ställa sig. Vi har gjort en del justeringar i vårt spel, både i försvarsspel och anfallsspel. Vi har en spelargrupp som har kommit tillsammans och jobbat för varandra på ett imponerande vis. De har verkligen blivit en urkraft. Vi har även en handfull spelare som har klivit fram och tagit en ledande position på och utanför planen. Det är i svåra situationer man får möjlighet att se vad människor är gjorda av och vad de går för. Det är en utveckling som dessa individer kommer ha nytta av resterande delen av deras liv. Utöver detta så har låneavtalet med ÖSK varit extremt hjälpsamt för oss och att vi lyckades lösa Adi Fisic från Atalanta. Med andra en mängd faktorer som har samspelat med varandra. I förra omgången säkrades kontraktet efter 4-0 hemma mot Boden. En match där vi inte är nöjda med vår första halvlek även om vi går in med en 1-0 ledning i halvlek. Ett halvleksprat där vi kunde titta på några detaljer som behövde bli bättre. Återigen ett mycket positivt gensvar från spelartruppen gör att det står 4-0 på tavlan med 25 min kvar och spela. Dinox2, Adi och Affe blev våra målskyttar vid det tillfället.  

Nu rullar vi genom landet för att avsluta säsongen i minusgrader borta mot Piteå. Ett Piteå som likt oss har haft en riktigt stark höstsäsong. Ett fysiskt och intensivt lag som har gått från klarhet till klarhet. Vi har haft ett par veckor med flertalet skador och sjukdomar i truppen. Det har lett till att vi har haft svårt att skapa bästa möjliga förberedelser inför matchen. Det ska bli skönt att landa i Skellefteå till kvällen så vi kan genomföra ett träningspass tillsammans. Vi vet att vi kommer behöva vara redo att tävla i duellspelet över hela planen. Vi kommer behöva klara av att skydda vårt straffområde då Piteå är skickliga att ta sig till situationer i boxen. Är vi inte 100% förberedda så kommer vi bli straffade gång efter annan.

Läget i truppen:
Renato, Adi, Mamadu och Simon skadade, Affe och Martin sjuka, Amel och Koss borta av familjeskäl. Filip avstängd. Som ni ser en hel del frånvaro. Vilket kommer ge andra spelare chansen att visa vad de går för och vill med sin fotboll. Det kommer vara vägvisande inför 2024. Utöver det långsiktiga så vill vi förstås vinna matchen mot Piteå för att ge oss chansen att landa en 7:e plats 2023. Vi vill säga ett stort tack till alla våra supportrar som har följt oss på eller på annat vis under säsongen 2023. Ni är ovärderliga för oss och tillsammans är vi Örebro Syrianska. 

Piteå har haft en imponerad höst där man efter 29 omgångar ligger på en sjundeplats. Man kommer dock från de senaste två matcherna med två oavgjorda resultat. Man kommer till spel utan sin anfallare William Videhult som är avstängd. Senaste mötet lagen mellan var på Mellringe under våren där Syrianska tappade en 3-0 ledning till 3-3 i andra och Piteå fick med sig en poäng hem. 

Piteå IF – Örebro Syrianska IF
12 November, 14.00 – Ettan Norra
NA.se / Ettanplay.se
LF Arena

Loading

Mattias Kurt
november 11, 2023