När Örebro Syrianska tog emot Bodens BK FF på Mellringe IP under söndagseftermiddagen hade Örebro Syrianska chansen att säkra kontraktet via seger mot Boden. Och det lyckades man med genom att vinna komfortabelt mot redan avsågade jumbot Boden. Hela 4-0 blev slutresultatet.

Efter en ganska händelsefattig start tog Alfred Ajdarević och Dino Salsinovic saken i egna händer. Alfred assisterade snyggt bollen till Dino som kunde placera in ledningsmålet chanslöst bakom Boden målvakten.

Matchens prestation kom sedan i inledningen av den andra halvleken. Ett bra samarbete mellan Anton Ingves, Youla och Dino resulterade i en retur som Adi Fisic säkert kunde slå bollen i mål ,2-0 till Syrianska. I matchminut 65 kunde sedan Adi ordna fram en straff genom en fin soloprestation . 3-0 är ett faktum när Alfred Ajdarević snyggt kunde placera bollen i nät. Hans tionde mål för säsongen. Med timmen spelad fastställdes sedan slutresultatet till 4-0. Återigen var det unge Dino Salsinovic som stod för målet. Ett välplacerat skott otagbart för målvakten i Boden-målet.

Syrianska vann alltså med 4-0 och säkrade därmed Ettan kontraktet 2024, mycket tack vare en stark  höstsäsong.Syrianska placerar sig nu på 38 poäng ,med fyra poängs marginal ner till Täby FK på kvalplats. Med en match kvar att spela borta mot Piteå kan man vid seger ta en historisk sjundeplats.

Örebro Syrianska IF – Bodens BK FF 4-0 (1-0)
5 November, 15.00 – Ettan Norra
NA.se / Ettanplay.se
Mellringe IP

Loading

Mattias Kurt
november 6, 2023