Vi fick bevittna en alldeles förtjusande gårdagskväll på Mellringe IP i det kalla regnet. Syrianska besegrade Sandviken med 1-0 i en tajt match där det avgörande målet kom i andra halvlek då Adi Fisic slog till med ännu ett klassmål. 

Mycket stod på spel när Syrianska tog emot Sandviken på Mellringe IP under lördagseftermiddagen. Sandviken med ett öga på seriesegern, där en vinst samt några resultat deras väg skulle leda till klar uppflyttning till Superettan. Sandviken hade med sig en busslast med supportrar som skapade en fin inramning. Vårt Syrianska har sitt fokus på att fixa ett nytt Ettankontrakt och en fin form med sig in med 3 segrar på 4 matcher. 

Det var en tajt första halvlek. Sandviken hade mycket boll, men Syrianska hade klarare chanser. Det skapades inte många klara lägen. Amadou ”Yaya” Kalabane hade ett fint läge som tippades ut till hörna. Första halvlek slutade 0-0. I andra halvlek fortsatte samma typ av spel. Syrianska fortsatt visa upp ett fantastiskt försvarsspel, som höll bort Ettan Norras överlägset mest månglada lag borta från målet. I den 65:e minuten får Adi Fisic en fin djupledsboll från Dino Salcinovic som han tar med sig på vänsterkanten. Han kommer i en snäv vinkel men lyckas trots det lyfta den över målvakten i det bortre hörnet till 1-0 Syrianska. Efter det så försökte Sandviken kvittera men Syrianskas fantastiska försvarsspel var fortsatt lika start och i princip skapade inte Sandviken en enda het målchans sista 30 minuterna av matchen. Vi gjorde ett antal byten som säkrade upp och vann till slut matchen med 1-0 i det kalla regnrusket. 

En övertygande seger mot ett lag som hade allt att spela för och som alla är överens är starkast i Ettan norra. Vi värmer oss med detta i kalla oktober. Stort tack till våra fantastiska supportrar som trots vädret tog sig ut till Mellringe IP och stöttade vårt Syrianska. 

Vi lyfter över nedflyttnings- och kvalstrecket och befinner oss i skrivande stund med 3 poäng ned till nedflyttning. Det är första gången på väldigt länge och det känns fantastiskt bra för hela organisationen. 

Snart stundar nästa match. 29 oktober åker vi till Umeå för att möta Umeå FC. Vi ser fram emot den matchen och stärka vår fina svit. 

Örebro Syrianska IF – Sandviken IF 1-0 (0-)
21 Oktober, 16.00 – Ettan Norra
NA.se / Ettanplay.se
Mellringe IP

Loading

Mattias Kurt
oktober 22, 2023