På Lördag klockan 16:00 spelar Örebro Syrianska sin nästsista hemmamatch i seriespelet för säsongen, då serieledande Sandviken IF kommer på besök till Mellringe.

Det blev förlust senast mot Dalkurd, trots en  stark bortamatch på Studenternas IP. Efter en lång och härlig träningsvecka väntar äntligen match igen. Och det blir mot vad man skulle kunna kalla svårast möjliga motstånd i serieledaren Sandviken. Men vi räds inte detta då Örebro Syrianska har en fin form och kommer göra allt för att plocka viktiga poäng mot Sandviken.

Tankar från Tränarstaben inför matchen:
Segersviten om tre matcher bröts i bortamatchen mot Dalkurd. Dalkurd på Studenternas IP är en riktigt tuff match för alla lag i den här serien. Vi hade en matchplan och ett självförtroende i gruppen, som var redo för utmaningen. Vi startar matchen riktigt bra och har ett par omställningslägen samt en hörna där vi är nära att ta ledningen i matchen. I samband med den situationen får vi dessvärre Yaya olyckligt skadad som gör att han tvingas utgå. Detta sker redan i den 8:e minuten och påverkar oss en hel del under en period av första halvlek. Dalkurd har mer boll och vi hamnar i vårt låga försvarsspel i lite för stor utsträckning. Amar gör ett par bra räddningar under denna perioden tillsammans med att vi fortsätter att jobba hårt i det låga försvarsspelet. Efter 30 min hittar vi mer rätt i våra positioner i försvarsspel och vi blir bättre i vår speluppbyggnad. Vilket leder till en bättre kontroll i vårt spel under avslutningen av första halvleken. Vi har ett antal situationer som mycket väl kunde gett oss ledningen i matchen. Vi får runt Youla på kanten vid ett par tillfällen där vi inte hittar samstämmighet i straffområdet mellan honom och våra forwards. Deras målvakt gör även en fin räddning på KG:s nick vid en av flera farliga hörnor. Inledningen av andra halvlek är riktigt bra från vår sida och vi uppfattar att Dalkurd är mer frustrerade än vad vi är. Dalkurd gör dessvärre 1-0 efter 58 min, ett mål som kommer lite ologiskt utifrån att det är under vår bästa period i matchen. Vi lyckas inte efter det målet återhämta oss och skapa tryck på Dalkurd. Avslutande delen av matchen går till våra motståndare som vinner med 2-0 till slut. När vi summerar så är resultat inte så mycket att säga om . Dalkurd vinner rättvist över 90 min. Det vi får ta med oss är att vi står upp bra mot ett av seriens bättre lag. Vår högstanivå är absolut i kapacitet med topplagens. Lyckas vi göra första målet i den här matchen så är vi övertygade om att vi åtminstone skulle fått med oss en poäng, kanske alla tre.

På lördag är det dags igen och då kommer serieledande Sandviken till Mellringe IP. Likt matchen mot Dalkurd ett väldigt bra fotbollslag som kommer stå på andra sidan. Vi vet att vi har kapacitet att vinna mot alla lag i den här serien. Det vi behöver ha klart för oss är att vi behöver göra en riktigt bra prestation över 90 minuter. Vi behöver vara medvetna om att alla spelare i truppen kommer vara viktiga. Vi behöver sätta vårt försvarsspel. Vi behöver spelare som tar löpmeter på löpmeter under hela matchen för laget och sina lagkamrater. Vi behöver vara kloka och modiga i spelet med boll. Vi behöver i vårt anfallsspel lita på att vår styrka ökar när våra offensiva spelare kombinerar med varandra, använder färre tillslag och släpper bollen på spelare med fart. Kan vi göra de här sakerna så kommer matchen på lördag bli oerhört intressant att följa som supporter för Örebro Syrianska.

Läget i truppen:
Youla är avstängd efter det gula kortet senast. Renato fortsätter att rehabträna. Yaya tar vi beslut om under fredagen om han kommer kunna spela matchen. Övriga ska vara tillgängliga för spel. Vi har fyra finaler kvar i seriespelet och varje enskild match kommer kräva sitt. Nu är det Sandviken som gäller och allt fokus på varje liten detalj som påverkar laget i en positiv riktning.          

Motståndaren Sandviken har imponerat hittills i år. Tippade på förhand som seriefavoriter av alla Ettanklubbar och efter 26 omgångar innehar man förstaplatsen i tabellen som innebär Superettan kommande år. Man ligger hela åtta poäng före serietvåan Nordic. En vinst för Sandviken på lördag kan innebära säkrat spel i Superettan. Det väntar en mycket spännande drabbning med oerhört viktiga poäng på spel i både toppen och botten av tabellen. Man kommer senast från seger på hemmaplan mot Hammarby TFF där man kunde avgöra 86:e minuten.

Nu vill vi se Syrianskasupportrar på Mellringe IP kl 16 på lördag för att heja fram vårt lag till en seger som lyfter oss från under strecket

Örebro Syrianska IF – Sandviken IF
21 Oktober, 16.00 – Ettan Norra
NA.se / Ettanplay.se
Mellringe IP

Loading

Mattias Kurt
oktober 20, 2023