Örebro Syrianska besökte Uppsala för möte mot Dalkurd i ett regntyngt Studenternas IP som slutade 2-0 till Dalkurd efter likaläge i halvtid. En tråkig förlust, men där Syrianska ändå visade att de klarar av att hålla minst jämna steg med topplagen i Ettan Norra. 

Matchen startade böljande där båda lagen skapade halv och helchanser om vartannat. Redan i den sjätte minuten så fick Syrianska ett trippelläge på en hörna där vi till slut efter en nickduell mellan Amadou ”Yaya” Kalabane och en Dalkurdspelare går till Alfred Ajdarevic som slår in bollen. Men då har tyvärr domaren blåst frispark till Dalkurd. Helt oförstående till detta då det ser ut som en ren närkamp och Yaya ligger kvar efter närkampen. Hans högra öga var dessutom helt uppspräckt och svullet efter vad det ser ut som en armbåge. Vad som kunde blivit rött kort till Dalkurd eller mål för Syrianska, blev istället frispark till Dalkurd och en utbytt Yaya. Dalkurd skapar också lägen med ett skott precis utanför mål emellan Syrianskas nästa drömläge när Konrad ”KG” Gustafsson nickar från nära håll och Dalkurds målvakt gör en drömräddning och får ut bollen till ännu en hörna till Syrianska. Efter det skapar Dalkurd 2 farliga lägen, där Amar Dzevlan gör en fantastisk räddning på ena läget och det andra går utanför. I den 36:e minuten kommer nästa superläge för Syrianska. Youla får en fin djupledsboll som han tar med sig in i straffområdet, Dalkurdförsvararen ramlar över Youla som ändå står upp och spelar in bollen. Dino Salcinovic är centimeter från att nå den för 0-1 men den går precis förbi honom. I halvtidsvilan står det ändå 0-0. 

Till andra halvlek kommer Syrianska ut taggade för ett ledningsmål och påbörjar halvleken väldigt bra. Vi håller upp pressen och trycker ned Dalkurd utan att skapa några större lägen. Tyvärr får Dalkurd ett billigt mål i 57:e minuten där en djupledsboll från försvaret går rakt igenom hela vårt lag och Dzevlan hamnar fel i position. Imed Louati från Dalkurd gör det fint och lägger kallt in bollen till 1-0. I den 73:e minuten kommer Dalkurd igenom på deras högerkant och spelar in bollen till Louati som igen fintar en försvarare och lägger in bollen till 2-0. Efter det orkar inte vårt Syrianska svara upp och matchen slutar 2-0 efter några få lägen åt båda hållen. 

Vårt Syrianska gör en fantastisk första halvlek där vi kan få med oss mål, röda kort och straff men där domaren tyvärr inte blåser åt motsatt håll varje gång. Vi orkar inte fullt ut i andra, men detta bådar gott inför kommande matcher. Nästa match är hemma mot ettan Sandvikens IF kommande lördag kl 16:00. Vi ses då. 

Dalkurd – Örebro Syrianska IF 2-0 (0-0)
14 Oktober, 1600 – Ettan Norra
NA.se / Ettanplay.se

Loading

Mattias Kurt
oktober 15, 2023