Imorgon lördag åker Örebro Syrianska till huvudstaden Stockholm, där det väntar bortamatch mot tabellfemman Vasalund IF. När vi mötte Vasalund på hemmaplan blev det förlust med 0-1. Nio omgångar återstår av ordinarie säsong och fyra av dessa avgörs hemma i Örebro. Syrianska kommer senast från en stark prestation mot topplaget Nordic hemma. En match där man trots ledning två gånger inte kunde hålla ifrån Nordic, utan det blev delad poäng till slut.

Tankar från Tränarstaben inför matchen:
Förra helgen lyckades vi plocka med oss en poäng efter 4-4 mot Nordic United på ett Mellringe IP. En familjedag som fyllde läktaren och skapade en härlig inramning till matchen. En match som innehöll det mesta en fotbollsmatch kan innehålla. Stora delar av matchen var det en riktigt bra prestation från vår sida. Vi gör fyra mål framåt och lyckas försvara oss på ett bra vis trots en man mindre i 37 min. Årets bästa match när det gäller vårt anfallsspel. Kan vi plocka med oss djupledshotet som vi hade från flera spelare, samtidigt som vi är starka i det felvända spelet så kommer det bli svårt för våra motståndare att skydda sig mot vår offensiv. Ibland krånglar vi till det i spelet. När vi på ett enkelt vis kan spela bollen på den tomma ytan så använder vi för små marginaler och får onödiga omställningar mot oss. Tålamod i spelet och beslutsfattning om när vi ska gå till anfall och när vi ska kontrollera vårt spel blir viktiga detaljer inför avslutningen av säsongen. Vårt försvarsspel vet vi är tillräckligt bra för att vinna poäng till laget. När alla är 100% koncentrerade och dedicerade uppgiften så är vi ett lag som det är svårt att göra mål på. Vasalund på bortaplan är en tuff och häftig match. Vi vet att vi bra på bortaplan, vi vet också att vårt sätt att spela passar väldigt bra mot seriens bästa lag. Vasalund är ett av seriens m bästa lag. Vi åker till Skytteholm för att tävla om alla tre poängen.

Läget i truppen:
Lagkapten Filip Drinic är tillbaka i truppen efter avstängningen senast. Youla är avstängd efter utvisningen mot Nordic. Renato har rehabtränat under hela veckan efter smällen han fick tidigt mot Nordic. Simon vilar fortfarande från matchspel då frakturen inte har läkt som den ska. Oscar är sjuk och tveksam till helgen. Mer på den positiva sidan är att både KG och Sako tränat för fullt under veckan och sannolikt är uttagningsbara till helgen.

Det är tydligt att vi som grupp tar positiva steg varje vecka tillsammans. Kan vi fortsätta hjälpa varandra i träning och på match på ett bra vis, så kommer vi närmare och närmare den där efterlängtade trepoängaren.

Stockholms-laget Vasalund ligger femma inför omgången och jagar en topplacering. Vasalund har i år tagit 15 poäng på hemmaplan, där man varit bättre på bortaplan och tagit hela 21 poäng. Vasalund kommer från en stark seger i den senaste matchen borta mot Motala. Den kampen kunde Motala ta ledningen men blev till slut 1-2 till Vasalund, som tog andra raka segern.

Vasalund IF – Örebro Syrianska IF16 September, 16.00 – Ettan NorraNA.se / Ettanplay.se
Skytteholms IP

Loading

Mattias Kurt
september 15, 2023