På lördagseftermiddagen klockan 13.00 väntar FC Stockholm Internazionale borta på Hammarby IP för Syrianska när den 24:e omgång ska spelas. 

I förra omgången satt äntligen alla pusselbitar på plats för Örebro Syrianska när man tog sig an IFK Stocksund hemma på Mellringe. Spelet var stabilt men den här gången fick man också resultatet med sig. 2-0-segern var välbehövlig efter några tunga resultat, och nu ska de Rödgula rida vidare på den vågen mot FC Stockholm Internazionale på bortaplan. Med bara sju matcher kvar att spela är det förstås tre mycket viktiga poäng som står på spel på Hammarby IP.

Tankar från Tränarstaben inför matchen:
Äntligen kom den, den efterlängtade vinsten och tre poäng på kontot. Vi gör en riktigt bra insats hemma mot IFK Stocksund och vinner rättvist med 2-0. Första halvlek är sannolikt en av de bättre i år. Vårt försvarsspel är synkat i alla sina delar vilket gör att spelskickliga Stocksund inte lyckas i sin speluppbyggnad. Vi kan vinna bollar högt upp i banan och skapa bra situationer via det höga försvarsspelet. Vi sätter även vårt anfallsspel på ett bra vis där vi lyckas med vår strategi att överbelasta på Stocksunds ena sida för att sedan kombinera och hitta vägar in bakom deras backlinje på ett bra vis. Om inte deras målvakt hade varit planens gigant (3-4 riktigt giftiga räddningar) så hade siffrorna sannolikt blivit större. Ledarteamet är stolta över spelarnas insats och glada för att utdelningen äntligen kommer. Vi har under en längre period tränat bra och vi har gjort prestationer i matcher som varit på en nivå där vi kunde/borde fått med oss trepoängare både mot Hammarby och Nordic. Den delen har förstås varit påfrestande för gruppen. Vi i ledarteamet tycker att spelarna har hanterat denna tuffa tid på ett jättebra vis. Bra stämning före, under och efter träningarna och en vilja att jobba hårt för att korrigera delar i vårt spel som ska leda till vinster. Det som blir viktigt nu är att förstå vikten av förberedelser inför varje träning och match. Att vinna en match är bra, det kommer dock krävas fler vinster och vi kommer ha sju möjligheter i seriespelet. Det kommer bli viktigt att vi är redo att göra samma jobb och ha 100 % fokus i samtliga kvarvarande matcher som vi såg i matchen senast. Nu åker vi upp till Stockholm och tar oss an starka FC Stockholm Internazionale. Ett lag som säkert är lite besvikna på att de inte är med och slåss om avancemanget till Superettan i år. Kapaciteten för den nivån finns i deras spelartrupp. Vi kommer fortsätta utveckla vårt spel. Denna vecka har vi haft möjlighet att jobba med detaljer i spelet som vi är övertygade om kommer göra oss ännu bättre både i försvarsspel som anfallsspel.

Läget i truppen:
Renato har fått besked efter röntgen att han har en fraktur och kommer bli borta en längre period. Riktigt tråkigt för honom och för laget då det var tydligt vilken kapacitet han har i sitt spel. Mamadu har kört rehab under denna vecka, sannolikt med på träningen med laget från måndag. Martin bortrest och inte aktuell denna helg. På den positiva sidan så har Affe och Sako haft möjlighet att träna mer och bättre med laget denna vecka än förra veckan. Vi hoppas och tror att de är redo för spel denna helg. Sajed är tillbaka från Frankrike och har tränat på bra under veckan.

Vi har haft en bra träningsvecka och det är tydligt att vi som lag längtar till nästa utmaning och den kommer vara på lördag kl.13:00 på Hammarby IP mot FC Stockholm Internazionale.

För motståndet imorgon står alltså FC Stockholm Internazionale, som 23 matcher in på sin Ettan-säsong ligger sexa i tabellen. Man har under dem senaste fem matcherna endast två segrar och kommer senast från en tung förlust borta mot Sylvia med 1-0. Man saknar Marcus Degerlund som senast fick rött kort och missar lördagens match mot Syrianska.

FC Stockholm Internazionale – Örebro Syrianska IF
30 September, 13.00 – Ettan Norra
NA.se / Ettanplay.se
Hammarby IP

Loading

Mattias Kurt
september 29, 2023