I den 23 omgången kom säsongens andra seger på hemmaplan. Stocksund besegrades med 2-0 på Mellringe IP, målen gjorda av Daniel Josefsson och Alfred Ajdarevic, och det var en minst sagt efterlängtad trepoängare. Syrianska gjorde en riktigt bra match och segern var helt i sin ordning. Sett till de skapade målchanserna var resultatet i underkant och nu ska laget bygga vidare på insatsen inför fortsättningen av serien.

Den första halvleken var Syrianska bättre och också laget som skapade absolut vassast chanser. Syrianska tog kommandot direkt genom Daniel Josefssons ledningsmål i minut 9 som var fullt rättvist. Ett riktigt snyggt distansskott som gick in, Daniels andra mål för säsongen. Stocksund hade inte så mycket att säga till om, förutom ett skott som Amar Dzevlan kunde rädda. Innan dess hade Syrianska radat upp farligheter men målvakten i Stocksund svarade för ett par kanonräddningar.

I paus stod det 1-0 till Syrianska och i andra halvlek var det fortsatt Syrianska hela slanten. Stocksund hade inte mycket att sätta emot när hemmalaget stormade fram. Redan efter en minut var det nära att ringa i klockan men det skulle dröja till matchminut 60 innan laget lyckades utöka ledningen. Inbytte Alfred Ajdarevic nickade in 2–0 på hörna, men fick bytas ut strax efter. Syrianska fortsatte att trumma på och i anfallsväg var det ständiga löpningar, kreativa lösningar och högt tempo som visades upp. Med lite bättre skärpa kunde det ha runnit iväg ytterligare. 

Förhoppningsvis är segern startskottet på en viktig avslutning på säsongen med de sju matcher som är kvar och härnäst väntar en inspirerande uppgift på bortaplan. Syrianska reser till Stockholm där Stockholm Internazionale väntar.

Örebro Syrianska IF – IFK Stocksund 2-0 (1-0)
23 September, 13.00 – Ettan Norra
NA.se / Ettanplay.se
Mellringe IP

Loading

Mattias Kurt
september 24, 2023