I morgon lördag är det dags för ny omgång av Ettan Norra och för Örebro Syrianska väntar bortamatch mot Hammarby TFF. Ett motstånd vi mötte redan efter omgång tre. Den matchen slutade 0-1 till Hammarby på Mellringe IP.

Örebro Syrianska har haft en tung inledning på höstsäsongen med fyra förluster och en oavgjord. Efter 19 spelade matcher befinner sig Syrianska på en nedflyttningsplats, med 18 inspelade poäng. Dock är det långt kvar av säsongen och det är tajt i botten av tabell, där Syrianska har goda möjligheter att klättra mot en bättre placering. Tre viktiga poäng väntar när man gästar Hammarby. Man får tillbaka försvarsgeneralen Kalabane, som saknades senast. Dessutom har truppen förstärkts med flera intressanta spelare till kvarstående matcher.

Tankar från Tränarstaben inför matchen:
Hammarby IP eller Kanalplan som det var mer känt för tillbaka i tiden. En arena där vi har många goda minnen ifrån. Vem minns inte Laurie Bells sena avgörande 2021. Hammarby TFF är ett välspelande lag med en drös av individuellt skickliga spelare som vi inom en inte allt för lång tid kommer se i större sammanhang än div 1 fotboll. Ett lag som under året blandad och gett en del. När de har en bra dag så är det ett lag som kan vinna mot vilket lag som helst i serien. Utöver att spelarna är skickliga i spelet med boll så är det även ett drillat lag i sitt försvarsspel. Vi kommer få möta ett lag som vill sätt oss under press högt upp i banan. En av flera viktiga nycklar för oss är att hanteras deras presspel på ett kreativt vis. Det kommer bli helt avgörande hur vi sätter vårat försvarsspel och att vi lyckas sätta våra forwards i spel på ett bra vis. Ibland från lite lägre positioner och ibland genom att spela oss fram i de ytor som Hammarby kommer släppa. Mycket beslutsfattning och tålamod sedan ska våra relationer sitta i försvarsspelet och anfallsspelet för att vi ska ha en möjlighet bärga tre poäng till Närke. 

Träningsveckan har varit bra. Vi kan se att de nya spelarna finner sig tillrätta på ett bättre vis hela tiden. Vilket innebära att konkurrens situationen hela tiden blir bättre. I och med det kommer även kravställningen att öka på varje individ.

Läget i truppen:

Renato Da Silva spelklar till nästa vecka. Mamadu är redo för matchminuter nästa vecka. Dino är ett frågetecken pga sjukdom. Simon fortsätter och rehab tränar. Han deltar i vissa delar av målvaktsträning. Vi håller tummarna att han är tillbaka inom kort. Annars ska alla vara uttagningsbara.

Det kommer vara en riktigt taggad grupp av spelare och ledare som rullar upp till huvudstaden under lördag. Vi ska göra allt vi kan för att ta med oss tre poäng och på så vis låta våra supportrar få någonting att fira under resterande del av helgen och kommande vecka. Tillsammans som en grupp är den enda vägen !!

Hammarby har efter nitton spelade matcher skrapat ihop 27 poäng. Det räcker troligtvis för att säkra kontraktet inför nästa år. Innan uppehållet hade man hela sex matcher utan någon seger. Nu under hösten har man vänt på det. I den senaste omgången vann Hammarby mot Piteå på bortaplan med 1-2.

Hammarby TFF – Örebro Syrianska IF
2 September, 16.00 – Ettan Norra

NA.se / Ettanplay.se
Hammarby IP

Loading

Mattias Kurt
september 1, 2023