Idag blev det klart att Örebro Syrianska värvar Renato Da Silva Brito från Flamengo-SP i Brasilien. Kontraktet gäller säsongen ut.

Tränarstabens ord om Renato:
-Sommarfönstret lider mot sitt slut och Örebro Syrianska jobbar på för att ge ledarstaben och spelarna bästa möjliga förutsättningar inför avslutningen av seriespelet. Den primära uppgiften blir nu att säkerställa tillhörigheten i div 1 norra även 2024. Det kommer bli en synnerligen spännande avslutning av säsongen där det blir viktigt att varje spelare kliver fram och bidrar på bästa möjliga vis. Varje situation i varje enskilt match kommer kunna vara avgörande för resultatet. Örebro Syrianska är glada över att vi har fått möjligheten att förstärka vår redan starka trupp med en spelare som vi bedömer har den kvalitet som vi behöver för att bli ännu lite bättre. Det handlar om Renato Silva en 23 årig mittfältare från Brasilien. En spelare som håller mycket hög nivå när det gäller presspelet och den direkt återerövringen. Utöver en fantastisk energi i sitt försvarsspel så besitter han även en god spelförståelse. Han gillar att styra spelet och vi kan se under veckan att han för varje träning blir bättre och bättre i sitt passningsspel. Han besitter en förmåga att kunna driva tempot i spelet med boll. Spela genom lagdelar när det är rätt, behålla bollen i lugn och ro när det krävs samt flytta bollen till ytor som svåra att försvara för motståndaren. En klok och mycket ambitiös spelare som kommer göra allt han kan på träning och match för att laget ska ta så många poäng som bara är möjligt under de 11 avslutande matcherna.

—Jag är en spelare som är bra på att återerövra och sno bollen från motståndaren. Jag gillade lovorden jag fick om klubben från min agent och tränaren Barsaum. Jag vill ta detta tillfället i akt och visa mina kvaliteter i Europa och hjälpa syrianska vinna matcher och nå klubbens mål, säger Renato

Loading

Mattias Kurt
augusti 30, 2023