På lördag väntar det åter hemmamatch på Mellringe IP för de rödgula, som fortsatt letar efter höstens första trepoängare. Motståndet står Stocksund för, ett lag som tagit kliv under hösten. Avspark 13.00, utgör omgång 23 i Ettan Norra.

Syrianska kommer till match efter en tung 2-0-förlust mot Vasalund. Det finns en del att förbättra till morgondagens match. Matchen mot Stocksund är en av de åtta kvarvarande viktiga matcher i Ettan. Tillsammans ska vi kunna lösa detta och Syrianska vill bjuda våra supportrar på fri entré på lördag för att få det starka stödet. Senaste drabbningen mot Stocksund slutade med en 1-2 vinst för Syrianska. 

Ettan norra-tabellen är fortsatt jämn. Det skiljer sju placeringar men endast sex poäng mellan Syrianska och Stocksund inför lördagens drabbning. En Syrianskavinst skulle innebära att rödgul hakar på i bottenstriden.

Tankar från Tränarstaben inför matchen:
Då var det återigen dags för en hemmamatch på vårt Mellringe IP. Inte vilken match som helst heller för den delen. Det är åtta matcher kvar och vi som grupp har förstått och accepterat läget samt allvaret i situationen. Det blir synnerligen viktigt att vi som lag kan behålla kylan och jobba med vår gameplan över längre perioder i våra matcher. Det kommer vara hur vi har kommit överens om att vi ska spela som kommer vinna matcher åt oss, inte en särskilt spelare som gör någonting fantastiskt. Lagets energi, kraft och att inte att förlora fokus på sin roll och sitt uppdrag i gruppen kommer bli helt avgörande för hur avslutningen på säsongen kommer bli. Vi hoppas och tror att vi kommer få ett stöd från våra supportrar, som hjälper laget att hålla högsta möjliga nivå i dessa områden. Det kommer vara spelare, ledare, supportrar och övriga engagerade runt klubben som tillsammans kan lösa situation för laget. Alla behöver känna sig delaktiga och att det är just dem som är av betydelse.

Senast var det en trist förlust borta mot topplaget Vasalund. Ett Vasalund som i sina bästa stunder är ett riktigt bra lag. Vi försvarar oss som grupp på ett bra vis stora delar av matchen. Vid ett par tillfällen fattar vi fel beslut och blir omedelbart straffade. Det blir viktigt att vi fortsätter sätta detalj efter detalj i vårt försvarsspel. Kan vi göra det så är det svårt för våra motståndare att skapa målchanser mot oss. Vårt anfallsspel fungerade inte alls under första halvlek. Det blir betydligt bättre under andra och vi skapar chanser som är tillräckligt bra för att vi ska kunna göra match av tillställningen och få med oss en poäng hem till Örebro. Samtidigt så är faktum sådant att i fotboll är det den som gör flest mål som tilldelas poängen. Vi behöver fortsätta bli än skarpare i sista tredjedelen. Dels för att skapa fler chanser och ta vara på chanserna vi skapar på ett bättre vis. Vi tar med oss att spelmässigt kan vi mäta oss med alla lag i den här serien. Det handlar om att öka noggrannheten i spelets samtliga delar. IFK Stocksund som kommer på besök på lördag är ett lag som spelar med stor variation i sitt spel och kan hota sina motståndare på flera olika vis. De anfaller med många spelare och skapar gott om chanser i alla sina matcher. Vi kommer behöva kontrollera deras anfallsspel och se till att ha så många spelare som möjligt på rätt sida boll så snabbt som möjligt efter bolltapp. Det finns delar i Stocksunds spel som också kommer ge oss möjligheter om vi är tillräckligt snabba i vårt offensiva omställningsspel. Det kommer finnas ytor som det blir viktigt att vi utnyttjar.

Läget i truppen:
Lite osäkert läge just nu för Martin, Mamadu och Sako som klev av matchen mot Eker i onsdags med skadekänningar. Affe har inte tränat på hela veckan utifrån skadan att ådrog sig mot Vasalund. Renato har rehabtränat under hela veckan utan boll efter sin skada hemma mot Nordic. Oscar och Koss är tillbaka i träning efter sjukdom. Sajed är i Frankrike och säkerställer sitt uppehållstillstånd. Vi kommer behöva stämma av läget med truppen under fredagen och hoppas att så många som möjligt av spelarna är tillgängliga.  

Vi ser framemot lördagens match. Det ska bli riktigt kul att spela på hemmaplan igen inför våra supportrar som kommer lyfta oss mot tre viktiga poäng. 

IFK Stocksund har ryckt upp sig på senaste tiden och klättrat i tabellen. Laget kommer senast från ett vinst mot Dalkurd. Dessförinnan har laget hela sex matcher utan förlust, och är ett av lagen som har den bästa formen under hösten. Man har plockat in förra årets skyttekung som man hade i divison två Ömur Pektas från allsvenska Varberg och Lukas Sunesson i anfallet. Två spelare Syrianska-försvaret måste ha extra koll på under lördagens drabbning.

Örebro Syrianska IF – IFK Stocksund 
23 September, 13.00 – Ettan Norra
NA.se / Ettanplay.se
Mellringe IP

Loading

Mattias Kurt
september 22, 2023