Örebro Syrianska tvingades se sig själva besegrade i det viktiga hemmamötet mot Motala. Bortalaget vann med 0-2 och randigt kom inte upp i den standard man  hoppades på.

Örebro Syrianska satte hög press från start och vann boll högt i spelet. Det dröjde inte många minuter innan Syrianska kunde få längre anfall genom att hålla bollen inom laget. Tyvärr släpptes ett dråpligt mål in i den 7:e minuten genom frispark som turligt styrdes in via muren i mål och ställde Dyplin i målet. Örebro Syrianskas fortsatte sin press trots det och vi fick en chans genom att nyförvärvet Hamed Sako satte hög press på Motala-målvakten och vann boll. Det blev ett farligt läge som sånär blev 1-1, men målvakten lyckades peta ut bollen till hörna. Den första halvleken går inte till historien för den som gillar ett böljande spel med målchanser fram och tillbaka. 0-1 var sett till matchbilden inte rättvist och logiskt, då Syrianska hade mycket boll och skapade chanser, om än inte fullvärdiga chanser, för en kvittering.

Det var samma elva spelare som fick förtroendet från start i den andra halvleken. Den första kvarten av den andra halvleken påminde om den första då de stora målchanserna lyste med sin frånvaro men med ett Syrianska som hade mycket boll. Det var mycket boll hos Syrianska, men i den sista tredjedelen vill det sig inte just. En straff på stopptid senare hade Motala vunnit med 2–0 och tagit med sig en biljett till säker mark med sig hem. 

De två första matcherna efter uppehållet har varit tuffa med förluster och utan gjorda mål. Syrianska har haft mycket boll, men förvaltandet till målchanser och mål har lyst med sin frånvaro. Vi hoppas på en vändning härnäst när vi ska till Sollentuna på bortaplan nästa helg.

Örebro Syrianska IF – Motala AIF FK 0-2 (0-1)
5 Augusti, 13.00 – Ettan Norra
NA.se / Ettanplay.se
Mellringe IP

Loading

Mattias Kurt
augusti 6, 2023