Vi är inne i en matchtät period med deltagande i olika tävlingar. I morgon är det dags för match igen i Ettan Norra, hemma mot IF Karlstad Fotboll. Avspark 13.00 på Mellringe IP, Syrianska jagar tre viktiga poäng.

Efter en lite tyngre period har Syrianska nu fått upp farten igen. Trots utgång i Svenska Cupen samt oavgjort mot Sylvia hemma är det en god självkänsla inför Karlstad. Det är tydligt att uppgiften som hägrar faller under kategorin ”tuff”. Syrianska går in till omgången för att ta tre poäng på hemmaplan mot Karlstad.

Tankar från Tränarstaben inför matchen:
IF Karlstad på hemmaplan en lördag i augusti låter som ett fantastiskt tillfälle att visa våra supportrar att vi verkligen är på rätt väg. På temat att vara på rätt väg så har vi under en längre period sett ett lag som har tränat på ett väldigt bra vis, utan att resultaten har kommit under matcherna. Det har i stunder varit tufft att hantera för spelare, ledare och supportrar förstås. Det finns en starkt växande positiv känsla i gruppen och det är bara en tidsfråga innan vi kliver in i en positiv trend. Vi har en riktigt bra känsla inför matchen mot tippade topplaget IF Karlstad. Ett lag med en stark trupp och en högsta nivå som hör hemma i den absoluta toppen av serien. Karlstad har likt oss inte haft den jämnhet som krävs för att vara med och slåss högre upp i tabellen. Erik Björndahl kommer med stor sannolikhet spela i en central roll som forward under lördagen. Det kommer bli viktigt att vi kan hålla honom utanför vår box i den mån det är möjligt. När han väl är där så behöver vi vara tillräckligt nära och smarta vid varje tillfälle.
 
Vi kommer från en ok prestation mot VSK i cupen och en bra prestation hemma mot IF Sylvia. Andra halvlek var riktigt bra där vi styrde spelat under stora delar av halvleken. Statistiken signalerade och känslan var att vi borde avgjort den matchen under de fina avslutande 45 min. En observation från träningen är att vi blir tydligare och tydligare i vårt anfallsspel och att våra avslut blir svårare och svårare för våra duktiga målvakter att hantera. Detta bådar gott inför de 12 avslutande omgångarna av Ettan norra.     

Läget i truppen:
Yaya är avstängd efter sin sjätte varning senast. Simon har varit sjuk under veckan. Idag är han på bedömning om hur hans skada har läkt. Förhoppningsvis är han i träning med laget igen på måndag. Mamadu har haft en vecka där han tränat på med laget på ett bra vis. Ytterligare 1-2 sådan så är han aktuell för spel igen. På plussidan så har vi tillfört två spelare till truppen. Ludvig Nicklasson och Amar Dzevlan är på lån från ÖSK. Det kommer bli intressant och följa deras utveckling hos oss under resterande del av säsongen

IF Karlstad Fotboll hade en tuff inledning på årets säsong men kommer till morgondagens match med två vinster, en oavgjord och en förlust senast under höststarten. I skrivande stund befinner sig laget på en åttondeplats i tabellen, sex poäng framför Syrianska som innehar femtondeplats. Man kommer som Syrianska senast ifrån en Svenska Cup-match, där man möte superettanlaget Österunds FK. Karlstad tog ledningen tidigt i matchen och gjorde en bra match trots förlust och uttåg.

Örebro Syrianska IF – IF Karlstad Fotboll
26 Augusti, 13.00 – Ettan Norra
NA.se / Ettanplay.se
Mellringe IP

Loading

Mattias Kurt
augusti 25, 2023