På Tisdag ställs Syrianska mot Superettan laget Västerås SK i Svenska Cupens andra omgång. Vinnaren belönas med en plats i Svenska Cupens gruppspel.

Mitt bland de viktiga Ettanmatcherna är det på tisdag dags för en annan utmaning för Syrianska då vi har match mot Västerås SK i Svenska Cupens andra omgång kl 19:00 på Mellringe IP. Syrianska vann mot FBK Karlstad i Svenska Cupens första omgång. Man kommer senast från en bra insats mot Sylvia hemma, där ÖSIF visade upp bra energi och vilja som borde gett oss en seger.

Tankar från Tränarstaben inför matchen:
Efter en lite trasslig start på höstsäsongen så kunde vi se ett lag fyllt av energi som växte in i matchen på ett jättefint vis hemma mot Sylvia. En insats som lovar mer. Kan vi krydda vår trupp med några spelare till, så vi blir mindre sårbara och att konkurrensen ökar så kommer hösten bara bli bättre och bättre. Nu tar vi en kort paus i  serielunken och det är dags för sista kvalmatchen i Svenska cupen. Vinnaren får spela det eftertraktade gruppspelet under februari och mars. Motståndaren är ingen mindre än Västerås SK, som har gjort en enormt bra prestation i Superettan i år. VSK tillsammans med Utsikten framstår som en liga för sig och det ska mycket till om det inte blir allsvensk fotboll i ”gurkstaden” 2024. Matchen ligger bra för oss. Vi kommer att få pröva vårt försvarsspel mot ett riktigt bra lag och vi kommer få hantera en motståndare som spelar markeringssförsvar som kommer ge minimalt med tid till våra spelare när vi har bollen. Det kommer bli en prövning när det gäller beslutsfattning, spelbarhet och noggrannhet. Det är viktiga delar i vårt spel som vi kommer behöver utveckla under hösten för att ta spelet till en högre nivå.

Läget i truppen:
Mamadu fortsatt under rehab. Kommer träna med laget under samtliga övningar denna vecka. Uppskattningsvis 2-3 veckor innan han är redo för matchspel. Simon kommer sannolikt kunna gå fullt på träning från nästa vecka. Vi har jobbat på hårt under ett par veckor när det gäller rekrytering av spelare för att förstärka vår spelartrupp. Vi hoppas att det ska bli klart med 2-3 spelare (kanske ytterligare någon) under veckan.

Vi ledare och spelare vill passa på och tacka våra supportrar för stödet vid matchen senast och runtomkring laget. Ert stöd är ovärderligt och kommer bli en avgörande faktor under resterande del av hösten. Stort tack för att ni gav oss energi och en härlig känsla att ta med efter matchen.

Två matcher på en vecka väntar för Västerås i Örebro. Först ut är Örebro Syrianska i cupen och till helgen väntar ÖSK Fotboll, då det väntas stor publik på Behrn Arena. Västerås SK har svarat för en smått sensationell säsong i Superettan. 42 inspelade poäng innebär andra plats trots förlust senast i seriefinalen mot Utsikten BK, som vann med 4-0 på hemmaplan. Ned till trean Gais är det hela nio pinnar. Mycket talar således för att Västerås kommer att spela i Allsvenskan 2024 tillsammans med Utsikten, även fast väldigt mycket återstår av säsongen.

Biljettinformation: 
Biljetter säljs på matchdagen vid insläpp till arenan. Biljettpriset är 120 kr för vuxna och 60 kr för ungdomar och pensionärer. Insläppet öppnar en timme före avspark. Går även att köpa via vår biljettsystem TicketCo via länken här nedan: https://orebrosyrianska.ticketco.events/se/sv/m/e/svenska_cupen_rebro_syrianska_if__vsteraas_sk

Örebro Syrianska IF – Västerås SK
22 Augusti, 19.00 – SV Cupen
Mellringe IP

Loading

Mattias Kurt
augusti 21, 2023