Tisdag eftermiddag var det dags för Örebro Syrianska att spela sin första träningsmatch efter sommaruppehållet,  innan seriematcherna drar igång igen. Matchen ägde rum på Mellringe IP mot ÖSK, och det var en imponerande prestation från Syrianska som slutade med en 7-1-seger. 

Inför matchen hade Syrianska med sig några provspelare i truppen, som fick chansen att visa upp sin talang. Det blev en intensiv match där båda lagen visade upp mycket energi efter uppehållet. Syrianska tog snabbt kontroll över spelet och redan i den 14:e minuten lyckades de göra sitt första mål. Det var Josef Ibrahim som assisterade provspelaren Sako Hamed, som satte bollen i nätet. Kort därefter lyckades ÖSK kvittera, men Syrianska svarade snabbt med hjälp av två fantastiska assist av Mohamed Youla. Med dessa assister kunde de utöka sin ledning till 3-1 innan första halvlek var över.

Andra halvlek inleddes starkt för Syrianska, och under en period på 14 minuter hade de utökat sin ledning med ytterligare fyra mål, vilket innebar en totalställning på 7-1. Målskyttarna till dessa fyra mål inkluderade provspelaren Traore Ibrahim, Sajed Jebnoun och Dino Salcinovic. Sajed gjorde två mål med bara en minuts mellanrum, och det andra målet var verkligen en drömträff. Han tog chansen från strax innanför planhalvan och lyckades placera bollen i mål.

Det var en imponerande insats av Örebro Syrianska i deras första träningsmatch efter sommaruppehållet. Resultatet 7-1 visade på deras utveckling, och provspelarna fick verkligen visa upp sig och bidra till lagets framgång. Det ska sägas att ÖSK ställde upp med ett reservlag, med bönkspelarna från gårdagens match samt juniorer. Men det var trots det spelare med allsvenskan på meritlistan bland annat. Det blir spännande att se hur Syrianska fortsätter att prestera när seriematcherna drar igång igen.

Örebro Syrianska IF – ÖSK Fotboll 7-1 (3-1)
18 Juli, 18.00 – Träningsmatch
NA.se 
Mellringe IP

Loading

Gabriel Ibrahim
juli 18, 2023