På söndag eftermiddag spelades den sista matchen för vårsäsongen när Örebro Syrianska tog emot Sollentuna FK på hemmaplan. Matchen slutade oavgjort, 1-1, efter att Syrianska tagit ledningen genom Alfred Ajdarevic tidigt i andra halvlek men där Sollentuna snabbt utjämnade matchen.

Det blev en fantastiska inramning av matchen i midsommarvädret, där Mellringe IP fylldes upp med ÖSIFs ungdomar och deras föräldrar. Syrianska hade en svag start på matchen och Sollentuna höll i taktpinnen. Under spelets gång kunde man se en förbättring. Första halvlek var relativt händelsefattig, med några chanser för båda lagen som inte ledde till utdelning åt något håll.

I den andra halvleken kom Syrianska in med ny energi. Tidigt i andra, i den 52:a minuten rättare sagt, får Konrad Gustafsson igenom en fin passning till Alfred Ajdarevic, som får med sig bollen och är ren med målvakten. Affe gör inget misstag och sätter bollen i mål. Tyvärr tog det knappt 5 minuter för Sollentuna att kvittera. En frispark som slåss mot mål och Dyplin lämnar en retur som slås in i mål. Syrianska försökte skapa chanser och gjorde ett flertal byten, men det blev inget av det. Sollentuna pressade dessutom Syrianska i slutskedet av matchen. Det blev ett antal avbrott pga skador som ledde till närmare 15 minuters tilläggstid. I slutänden är 1-1 ett rättvist resultat och vi ska vara nöjda. 

En fin dag där Örebro Syrianska slöt samman och avslutade vårsäsongen fint. Nu blir det några veckor ledigt innan höstsäsongen startar upp igen 29 juli med en bortamatch mot United IK. Då fortsätter vi Syrianskas färd uppåt i tabellen. 

Örebro Syrianska IF – Sollentuna FK 1-1 (0-0)
25 Juni, 16.00 – Ettan Norra
NA.se / Ettanplay.se
Mellringe IP

Loading

Gabriel Ibrahim
juni 25, 2023