I morgon söndag går vårsäsongen i mål och för Örebro Syrianska del gör vi detta bokslut på hemmaplan. FK Sollentuna väntar på Mellringe IP. Avspark kl 16:00.

Efter den senaste omgångens bortaseger mot Motala är det med råg i ryggen som vi nu hugger tänderna i nästa uppgift. Tabellen är, som alltid i Ettan Norra, väldigt jämn och vid seger på hemmaplan kan man avsluta vårsäsongen som ett mittenlag. Örebro Syrianska IF tillsammans med Örebro Syrianska Ungdom bjuder alla medlemmar i våra ungdomslag inklusive föräldrar till matchen mot Sollentuna FK på fri entré samt mat och dryck till barnen. 

Tankar från Tränarstaben inför matchen:
En efterlängtad trepoängare via 2-1-seger borta mot Motala förra veckan har stärkt vårt självförtroende. Utöver tre poäng så var det en bra prestation att bygga vidare på. Spelet med boll var betydligt bättre än tidigare. Vi är modigare och fler spelare vill delta i vår speluppbyggnad. Stora delar av första halvlek var en ren njutning. Vi visade även på en god moral och en stark mentalitet när vi kommer tillbaka efter ett sent 0-1-underläge i första halvlek. Ett tidigt mål i andra halvlek ger oss mycket energi och med lite bättre skärpa så hade vi gjort ett par mål till.

Vårens sista match spelas mot Sollentuna. Ett lag som har fått med sig färre poäng än vad deras prestationer förtjänar. Genom åren så har vi spelat ett flertal bra och tuffa matcher mot Sollentuna. Ett välspelande lag med duktiga tränare och en bra organisation. Sollentuna har genom åren producerat väldigt många talangfulla spelare till Superettan och Allsvenskan. Det kommer med andra ord krävas en prestation på högsta nivå från vår sida för att vi ska få med oss alla tre poängen. Avslutande träningen inför matchen kändes bra. Spelarna är påkopplade och förståelsen för hur vi vill spela med bollen ökar hela tiden. Vi ser fram emot att göra allt vi kan för att avsluta våren på bästa möjliga vis.

Läget i truppen:
Mamadu har en skadad baksida, Oscar fraktur i armen och Koss har problem med fotleden. Alla tre hoppas och tror vi är tillbaka efter uppehållet. Mohamed Youla är avstängd efter att han fick sitt tredje gula kort borta mot Motala. 

Inför den femtonde omgången ligger Sollentuna åtta i tabellen med 19 inspelade poäng. Tre fler än gulrödrandigt. Man har två raka vinster i bagaget, senast slog man Stocksund med 3-1 på hemmaplan. 

Sändning av match
Inför säsongen har ettanplay.se rättigheterna till livesändningarna av Ettan, vilket i förlängningen innebär att Ettanplay tillsammans med lokalmedietitlar (i vårt fall Na.se) kommer sända Ettan-matcherna under säsongen. En match per vecka kommer även att sändas av C More på Sportkanalen och i deras strömningstjänster.

Matchbiljett
Biljetter till våra hemmamatcher i Ettan Norra köps enklast online via Ticketco. Biljetter kan även köpas på matchdagen i biljettkassan.

Örebro Syrianska IF – Sollentuna FK
25 Juni, 16.00 – Ettan Norra
NA.se / Ettanplay.se
Mellringe IP

Loading

Mattias Kurt
juni 24, 2023