Under lördagen tar sig Örebro Syrianska till Östergötland för att på Kopparvallen möta Åtvidabergs FF, med match start 13.00. Syrianska kommer senast från en 0-2 seger borta mot divison fyra laget IK Sturehov i kvalet till Svenska cupen. 

Syrianska har nu spelat fem träningsmatcher som slutat med två segrar, två förluster och men även två segrar i kvalet till svenska cupen. Man kommer senast med vinst i bortamötet mot IK Sturehov i cupen och även förra helgens träningsmatch mot Karlslunds IF FK där man vann med hela 1-4, den randiga insatsen bådar gott inför fortsättningen.

Tankar från Tränarstaben inför matchen:

Efter en lite knackig inledning gällande målskyttet så har vi kommit igång bättre den sista tiden. Fyra mål mot Yxhult och Karlslund och två mål mot Sturehov i en match där vi kunde/borde gjort några till vittnar om att anfallsspelet sitter bättre och bättre. Vi har under några veckor arbetat med hur vi ska förvalta vårat fina försvarsspel till omställning/kontringsspel på ett bra vis. Vi har sett tydliga positiva mönster både på träning och match när det gäller den delen. Balansen mellan kontroll av spelet  till att gå till anfall för att skada motståndaren är en intressant utmaning. Risken finns att spelet tenderar bli böljande fram och tillbaka och det vill vi inte. Vi vill äga bollen mer än motståndaren och på så vis kontrollera spelet. Samtidigt vill vi när läget ges via vårat offensiva försvarsspel snabbt kunna ta oss till målchans. Det är ständiga bedömningar och beslut som spelarna står inför under match och vi behöver utsättas oss för dessa situationer så ofta vi kan på träning.. Det är därför särskilt glädjande för oss ledare att vi ser en tydlig utveckling hos spelarna i denna fråga. Vi har en bit kvar men är på god väg mot någonting riktigt spännande. På lördag rullar bussen mot klassiska Kopparvallen och match mot div 1 laget Åtvidabergs FF. Åtvidaberg som har en hög målsättning och vill tillbaka till nivån då man tillhörde den absolut högsta i svensk fotboll. Det kommer bli en bra värdemätare för oss och det är alltid trevligt att få kliva ut på en gammal hederlig fotbolls arena, i det här fallet idylliska Kopparvallen. Läget i truppen: Mamadu fortsatt rehab för sin baksida. Vi hoppas han är tillbaka i träning med laget under nästa vecka. Simon åkte på en smäll mot knät under förra veckan. Svullnaden börjar lägga sig, Han tränar från nästa vecka. Dino insjuknade efter matchen mot Sturehov i tisdags och är sannolikt inte aktuell för spel denna lördag. Övriga tillgängliga.

Härnäst väntar alltså Östergötland laget Åtvidabergs FF på klassiska Kopparvallen. Ett lag som liksom Örebro Syrianska spelar i Ettan men som tillhör i den Södra serien. Åtvidaberg hade en ganska tuff säsong förra året och fick därefter kvala mot IFK Berga, men Åtvidaberg var ett nummer för stora och fick spela Ettan även iår. Man har under försäsongen hunnit med fyra matcher och med två förluster och ett oavgjort resultat samt nu senast vann man mot BK Forward med 2-1 på Kopparvallen. I truppen har man Syrianska bekanta spelaren Kevin Johansson som gör sin andra säsong i klubben.

Åtvidabergs FF – Örebro Syrianska IF
4 mars, 13.00 – Träningsmatch
Tv: Corren / Na
Foto: ÖSK Fotboll
Arena: Kopparvallen 

Loading

Mattias Kurt
mars 3, 2023