Örebro Syrianska är överens med den 29-åriga anfallaren Bapianga Deogracias ”Grace” Tanda om en övergång. Grace ansluter per omgående till Örebro Syrianska på free transfer och kommer senast från saudiska klubben Al-Suqoor. Avtalet sträcker sig 2023 ut.

— Det har inte undgått någon som följer Örebro Syrianska att vi under vintern letat efter en anfallare med specifika egenskaper. En spelare som kan stå för vissa delar i spelet som vi behöver för att ta vårt anfallsspel ytterligare en nivå. Under sista veckan och några dagar eller timmar för den delen innan transferfönstret stänger så har vi lyckats kontraktera en spelare med dessa egenskaper. Grace som har erfarenhet från spel i Ettan norra, Superettan och spel utomlands. En spelare som är stark i det felvända spelet, samtidigt som han erbjuder ett bra djupledshot och är skicklig i straffområdet. Utöver dessa egenskaper så får vi in erfarenhet från spel i högre divisioner och en spelare som ställer höga krav på sig själv och sin omgivning. I och med denna presentation så är vi klara med vårt trupparbete för tillfället. Ledarteamet och sportkommittén har tillsammans gjort ett starkt arbete och vi ser fram emot att starta upp vår fjärde säsong i Ettan norra, säger tränarstaben

–  Det var många faktorer som lockade, bland annat tränarna Barsaum och Kenneth men även fotbollen som Örebro Syrianska spelar. Det är ett ganska ungt lag med många duktiga fotbollspelare som håller hög kvalité. Jag är fysiskt stark och snabb spelare med bra avslut i boxen, säger Grace

Välkommen till Örebro Syrianska Grace!

Loading

Mattias Kurt
mars 29, 2023