Lördag den 25 februari förväntades vara en match mellan Örebro Syrianska IF och BK Forward. Så blev inte fallet, matchen spelades istället emot Karlslund IF FK efter sjukdom hos BK Forward. Det blev en klar vinst för Syrianska, 1-4 (1-1).

Matchen inleds starkt av Karlslund, mål redan i minut 5, efter en hörna. Syrianska är direkt på för att kvittera matchen, dem spelar ett fint passningsspel och går för inlägg då bollen träffar på en Karlslundsspelares hand och Syrianska får straff. Josef Ibrahim stegar fram för att ta straffen, han ser säker ut när han tar straffen och sätter den för att jämna ut resultatet, 1-1. Efter målet börjar Syrianska hitta och styra spelet, med ett fint försvar- och passningspel samt några få attacker som inte leder till mycket. Första halvlek slutar 1-1.

Andra halvlek startas med mål av Örebro Syrianska. Ett passningspel som leder till att bollen hittar till Alfred Ajdarevic som sätter bollen i målet. Syrianska har hittat sin takt och låter inte supportrar vänta länge till nästa mål. Redan i matchminut 50’ så sätter Josef Ibrahim sitt andra mål för matchen när han duttar upp bollen till själv och enkelt lägger in bollen. Våra provspelare sätter ihop en väldigt fin chans, där Mohamed Youla snor en hemåtpass och spelar fram Jack Green, men han lyckas tyvärr inte sätta bollen i mål. Det tar inte lång tid innan Green får en chans till och denna gång sätter han den i mål och Syrianska leder med 4-1. Resterande av matchen styrs det mesta av Syrianska och vi skapar några målchanser som går till spillo.

Örebro Syrianska vinner till slut matchen med 1-4 och gör en stark, stabil träningsmatch. Spelet och truppen börjar sätta sig inför säsongsstart 2 april.

⚽️ Karlslunds IF FK ? Örebro Syrianska IF 1-4 (1-1)